Lokalt | Specsavers på jakt efter Årets Glasögonbärare 2015 – Delar ut titeln för 10:e året i rad

Av den 16 april, 2015

För tionde året i rad anordnar Specsavers tävlingen Årets Glasögonbärare. Optikkedjan letar efter personer som bär glasögon med mycket attityd och för att uttrycka sin personlighet. Första pris är en resa till Tanzania, som ambassadör för Specsavers välgörenhetsprojekt Ge Syn, samt medverkan i en modeartikel i PLAZA Kvinna. Tävlingen genomförs på Facebook och pågår mellan den 15 april och 2 september.

I år är det 10 år sedan Specsavers lanserade tävlingen Årets Glasögonbärare i Sverige. Då vann Ellen Runngren titeln och nu ett decennium senare letar optikerkedjan efter 2015 års bästa glasögonpersonlighet.

Glasögon är i dag en etablerad modeaccessoar och bärs numera till och med av individer helt utan synproblem. Mycket beroende på att de hjälper till att stärka en persons uttryck och stil. Genom tävlingen Årets Glasögonbärare vill Specsavers lyfta fram alla svenskar som bär sina glasögon med stolthet och integritet.

Mitt år som Årets Glasögonbärare har varit ett av de roligaste i mitt liv. Jag älskar bågar och därför var det fantastiskt att bli uppmärksammad just för hur mina glasögon är en stor del av min stil, säger Menfa Baris, 2014 års vinnare.

En av årets jurymedlemmar är Emilia Klang, mode- och skönhetschef på PLAZA Kvinna.

Jag kommer först och främst leta efter en person som bär upp sina glasögon med självförtroende och som på ett tydligt sätt använder bågarnas hjälp till att höja sin look. Till det hoppas jag på att hitta en härlig personlighet, säger Emilia Klang.

Vinnaren utses under ett event i Stockholm den 2 september. Förutom titeln Årets Glasögonbärare får vinnaren en styling och plåtning i PLAZA Kvinna samt följa med till Tanzania som ambassadör för Specsavers välgörenhetsprojekt Ge Syn.

Så är du med och tävlar
facebook.com/specsaverssverige eller via http://j.mp/1y3raKu laddar du enkelt upp en bild på dig själv i dina glasögon. Du kan anmäla dig till och med 5 juli. De tio semifinalisterna presenteras den 3 augusti och är de deltagare som fått flest röster av allmänheten samt juryn i Årets Glasögonbärare 2015. Därefter får svenska folket rösta fram fyra finalister till finalen i Stockholm i september. Vinnaren röstas fram av både svenska folket och juryn.

Så får du till en bra bild med glasögon
Ljuset – har en stor påverkan på hur bilden kommer att se ut. Starkt riktat ljus skapar skuggor och lyfter fram skavanker, men kan samtidigt skapa en cool och annorlunda look. Dovt och utspritt ljus är smickrande och ger en mjukare bild.
Ögonen – en blixt tenderar att studsa på bågens glas vilket skapar ett oönskat ljus. Om du planerar att använda blixt när du fotograferar, se upp för reflektioner på glaset och se till att ögonen verkligen syns.

Mode & Skönhet | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login