Lokalt | Soran Ismail och Magnus Betnér är tillbaka med ”En skam för Sverige 2”

Av den 5 april, 2016

I höst åker Soran Ismail och Magnus Betnér ut på en av de största humorturnéerna någonsin i Sverige – ”En skam för Sverige 2”. Det är en fristående uppföljare till duons succéföreställning ”En skam för Sverige” som utsågs till ”Årets föreställning” på Svenska standup-galan och hyllades i media. I den nya föreställningen ”En skam för Sverige 2” levererar två av landets största komiker sylvass samhällssatir om politik, dagsaktuella nyheter och lättkränkta människor.

Premiären går av stapeln i Lund den 30 september 2016 och följs av nästan 50 föreställningar runt om i landet. Biljetterna släpps idag klockan 10.00.

2013 hade Magnus Betnér och Soran Ismail premiär med ”En skam för Sverige”. Den gemensamma turnén såldes ut över hela landet, utsågs till ”Årets föreställning” på Svenska standup-galan, ”Årets trottoarpratare” på Faktumgalan och hyllades i media som ”sylvasst & smart” (Aftonbladet), ”ståupp som betyder något” (Corren) och ”en stolthet för Sverige” (Nerikes Allehanda). Nu är de tillbaka med den fristående uppföljaren ”En skam för Sverige 2”.

Det ensamma turnélivet är tufft. Fråga bara Avicii, säger Magnus Betnér. Jag och Soran hade så fruktansvärt roligt förra gången att båda kände att det här måste vi göra igen!

I ”En skam för Sverige 2” delar två av Sveriges främsta komiker och samhällsskildrare återigen scen för att ge sin syn på samtiden. I sitt nya material dissekerar Magnus Betnér och Soran Ismail de kränkta människornas tidsålder. Duon ger sig i kast med politik, fördomar, religion, pk-ängslighet, medier, Facebook-människor och blodpudding. Dessutom gör de för första gången en gemensam mellanakt som improviseras fram varje kväll.

Det kommer, som vanligt, bli Sveriges bästa standup, säger Soran Ismail. Folk ska få skratta så de får ont i käkarna och tänka så de får ont i hjärnan efteråt. Ovanpå det så kommer vi, för första gången någonsin, att göra något på scen samtidigt. Ingen av oss har gjort detta tidigare, så det ska bli väldigt spännande!

De vassa och satiriska samhällsbetraktelserna går som en röd tråd genom föreställningen, oavsett om de levereras av den intensiva Magnus Betnér eller den underfundiga Soran Ismail. Tillsammans skildrar de träffsäkert Sverige 2016. ”En skam för Sverige 2” kommer inte lämna någon oberörd.

19 november kl. 19.30 står Magnus Betnér och Soran Ismail på Örebro Konserthus scen.

Pressröster om “En skam för Sverige”
”Sylvasst & smart”
/Aftonbladet

”Vasst och aktuellt”
Arbetarbladet

”En skam för sverige [håller] en nivå som få andra ståuppshower”
Västerbottens-Kuriren

”Ståupp som betyder något”
Corren

”En stolthet för Sverige”
Nerikes Allehanda

”Den är briljant. Alldeles och fullkomligt lysande faktiskt.”
Upsala Nya Tidning

”Låt Betnér och Ismail lära Sverige”
Dalademokraten

”När humorn är som bäst”
Smålandsposten

”Skamlös duo levererar komisk kvalitet på turné”
Hallandsposten

”Duo som gör politik till storslagen komik”
Borås Tidning

”En rejäl lektion i att skratta”
Norrköpingstidningar

”Standup som roar och oroar”
Jönköpingposten

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

Fotograf: Mats Bäcker

You must be logged in to post a comment Login