Lokalt | Sony utannonserar PlayStation 4 Pro

Av den 8 september, 2016

PlayStation 4 Pro lanseras i Sverige den 10 november för $399, medan PlayStation 4 Slim finns i butik den 16 september för $299, priserna i Örebro kan variera något beroende på återförsäljare.

”Vi ger nu spelarna själva möjligheten att välja den PS4-modell som bäst möter deras behov. PlayStation 4 är den bästa plattformen för spelande och alla PS4-ägare gynnas av potentialen i PS4 Pro och PlayStation VR som snart lanseras”, säger Andrew House, Global CEO på Sony Interactive Entertainment.

PS4 Pro erbjuder en ännu bättre spelupplevelse genom förbättrad bildbehandling och stöd för 4K. Det är första gången som en PlayStation-konsol får uppgraderad hårdvara halvvägs in i dess livscykel. PS4 Pro är ett komplement till standardversionen av PS4 och PS4 Slim.

Genom förbättrad prestanda kan användare uppleva betydligt mer detaljerad grafik. Tillsammans med en 4K TV får alla PS4-titlar förbättrad visuell kvalitet samt snabbare och ännu stabilare bilduppdatering. Dessutom stödjer konsolen streaming i 4K på plattformar som YouTube och Netflix.

PS4 Slim har samma prestanda som standardversionen men är både mindre och lättare. Volymen har minskat med över 30 procent och vikten med 25 procent (till 1,2 kg) jämfört med den första modellen av PlayStation 4. Strömförbrukningen har minskat med 38 procent.

Alla nya PlayStation-modeller stödjer HDR-teknologi, vilket möjliggör en mycket rikare och mer realistisk färgåtergivning.

PlayStation lanserar även en ny trådlös handkontroll (DUALSHOCK4), en ny PlayStation-kamera, samt ett vertikalt stöd framtaget specifikt för PS4 Slim. Alla tillbehör är tillgängliga i Sverige från den 16 september.

Film & Spel | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login