Lokalt | Smash into Pieces släppte nytt album ”The Apocalypse DJ”

Av den 1 mars, 2015

Redan när förbanden gjorde sina soundchecks så började publiken som hade rest in från hela landet att strömma in på Ritz

Jay Smith först ut.
Med endast en akustisk gitarr var Jay Smith först ut med sin mörka stämma.
Med ett bra publikstöd körde han igenom konserten som tyvärr blev som jag var rädd för. Han levererar en ganska enformig och stundvis opersonlig konsert utan överraskningar även fast nytt material presenterades.

Looks like Lucy var näst ut på tur.
Gruppen som skulle genomföra sin sista spelning innan de planerat att upplösa bandet startade ganska lamt men redan efter två låtar hade pulsen ökat rejält.
När trummisen Jim anslöt med en gitarr på scenkanten var de fullt tryck.
Med en bra scennärvaro och bra låtar blev de en riktig stämningshöjare till huvudbandet.

Smash Into Pieces
Jag har sett det här bandet ett flertal gånger och bevittnat deras resa från litet lokal band till ett Stort band med fantastisk scennärvaro. Med en blandning av gamla låtar och de från nya albumet drev de publiken rakt upp i taket. Spelningen öste på utan att man hann hämta andan och med Adam´s publik frieri så var framgången ett faktum. När den nya låten ”My Cocaine” som på skivan görs tillsammans med Elize Ryd från Amaranthe drog igång gjorde Smash Into Pieces det man ska göra på en releasefest och bjöd in henne. Kvällens låt, som också blev deras avslutnings låt var givetvis ”Fading”.
Och med Adam på det humöret han var på igår så kan de inte annat än att bli succé.

Om man gillar deras gamla låtar som ”Colder” och ”Here to stay” så kommer deras nya album inte göra någon besviken. Smash Into Pieces behåller sitt stuk och stil vilket jag berömmer dom för. Det här är riktigt bra musik som kan ta dem hur långt som helst.

Fler bilder från Spelningen här:

Pelle Andersson, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login