Lokalt | Skriv framtidens historia med Örebro stadsbibliotek

Av den 9 juni, 2015

Med anledning av att Örebro i år firar 750 år bjuder Örebro stadsbibliotek in barn och ungdomar upp till 14 år att skriva om framtidens Örebro. Skrivaruppropet ”Örebro står i lågor” pågår från den 16 juni till den 1 september. Det startar med en inspirationsträff för alla intresserade på Stadsbiblioteket tisdag 16 juni kl. 16–17.30.

Hur ser Örebro ut om 75 år?
På 1800-talet härjade jättelika eldsvådor i vår stad. De spred sig lätt bland de många trähusen. Många flydde för sina liv. Sedan dess har Örebro byggts upp på nytt och blivit en av de största städerna i Sverige. I år fyller vår stad 750 år. Hur vill du att vår stad ska se ut om 75 år? Tänk dig att en ny brand får fäste bland husen i morgon. Vad vill du rädda? Vad vill du bygga upp igen? Vad ser du? Skriv din berättelse om det nya Örebro som du vill ska växa fram.

Tre berättelser läses upp i radio
En jury väljer ut tre bidrag som kommer att läsas upp i P4 Örebro, Sveriges Radio. Författarna till de tre bidragen får också en bok. Vi läser alla bidrag, men för att ha chans att få sitt bidrag uppläst i radio får man vara högst 14 år.

Tävlingsbidrag
Texten ska vara på minst en A4 sida, textstorlek 12 punkter. Bidrag mejlas till webbredaktionen.biblioteket@orebro.se

Det kan också skickas med post till: Örebro stadsbibliotek, Box 32510, 701 35.
Märk i så fall kuvertet ”Örebro står i lågor”.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login