Lokalt | Skön urladdning av Blues Pills

Av den 11 mars, 2015

Blues Pills har bara funnits i några år men är redan etablerade sig på rockscenen i Sverige, och Tyskland där de har turnerat och fått mycket uppmärksamhet i media plus flera listplaceringar.

Första gången jag såg bandet spela var på Livet At Heart 2011 och man såg redan då att de hade någonting riktigt intressant på gång med ett genuint tight sound utöver det vanliga.

När jag såg dem göra en riktigt tight klubbspelning på Rock Bars mysiga scen blev jag mäkta imponerad och det var ett av det bästa klubb gig jag sett. Bandet är en smältdegel med en fransman som gitarrist, en amerikan på bas och trummisen, sångerskan Elin från Sverige som säkert bidrar till dynamiken i Blues Pills.

Ritz är fullpackad med entusiastiska fans i alla åldrar vilket höjer förutsättningarna för en riktigt skön rockkonsert på lördagskvällen.

Bluse Pills 2

När bandet inleder kvällens spelning och river loss med sin tunga bluesiga sextiotals rock infrias all höga förväntningar med råge. Elins sång imponerar som vanligt och hon utstrålar en stor spelglädje tillsamman med bandet som briljerar med sina instrument.

Vi bjuds på fantastiskt trumspel, gitarrsolon och man känner sig som förflyttad till en svunnen tid under konserten som får de entusiastiska fansen på gott humör.

Bluse Pills 3

Blues Pills har flera starka låtar från debutskivan, några av mina favoriter är ”Bliss” och ”Devil Man” som är genuina kompositioner.

Hela konserten håller en hög nivå och det blir aldrig tråkigt utan man vill bara ha mer när spelningen tyvärr slutar vid elvatiden. Bandet blir bara bättre varje gång jag ser dem och alla vi i publiken bjöds på en riktigt tight rockkonsert som tog slut för tidigt.

Bluse Pills får hela…

svampen clearsvampen clearsvampen clearsvampen clearsvampen fade

Johan Bergdahl, Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login