Lokalt | Singelaktuella Petra Marklund till Örebro

Av den 12 maj, 2015

Förra fredagen släppte Petra Marklund sin nya singel ”Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)”. Låtens innebörd – längtan efter gemenskap och tillhörighet – speglar kärnan i kommande albumet. Och det är gemenskap som Petra Marklund siktar på att skapa tillsammans med publiken på sin Sverigeturné som går av stapeln onsdag den 4 november i just Göteborg.

I tio års tid har Petra Marklund levt turnéliv som en av Sveriges största artister och musikexporter. Nu när uppföljaren till 2012s rosade album ”Inferno” släpps har Petra Marklund tre år av upplevelser och tankar att dela med sig av till sina fans live.

”Det går inte att jämföra att spela live med någonting annat. Varje konsert är en ny upplevelse. Det händer alltid något oväntat, som att micen flyger iväg eller att någon i publiken ropar något. Och jag älskar att resa, i synnerhet med buss. Då ser man och upplever landet man turnerar i på ett helt annat sätt.”, säger Petra Marklund.

Och Petra Marklund, tillsammans med sin turnéfamilj, kommer att se mycket av Sverige i höst. Turnén börjar i Göteborg, staden som Petra Marklund har som ständig kreativ inspirationshub, och fortsätter sedan ändå upp till Luleå och ner till Helsingborg, via åtta andra städer som Stockholm, Uppsala, Örebro och Jönköping.

”Det är så speciellt för mig att turnera i Sverige eftersom jag började med spelningar utomlands, som till exempel i USA. Det brukar ju vara tvärt om. Att sjunga på svenska framkallar känslor på ett annat sätt än mina engelska låtar gör. Publiken och jag kommer närmre varandra. Folk kan börja gråta. Många kommer fram efter konserten och berättar om rörande händelser där min musik varit ett stöd. Den stämningen vill jag skapa på mina konserter tillsammans med mina fans. Jag vill skapa en tillflyktsort för oss, en tillhörighet genom musiken. Ensam är inte stark. Det är tillsammans som vi är starka.”

Petra Marklunds nya turné markerar hennes tioårsjubileum som turnerande artist. Men samtidigt som mycket har hänt under decenniet som gått är vissa saker som de alltid har varit.

”Jag vet att jag kommer få frågan om hur det känns att vara ute på turné igen. Åh, vad jag är tråkig, men det känns jättekul, på riktigt! Jag ljuger inte när jag säger att jag nog aldrig varit så peppad på att byta en mörk källarstudio mot en scen i neon och möta alla som vill vara med. Längtar!”

19 november kommer Petra Marklund till Örebro och Conventum, det är gemenskap som Petra Marklund siktar på att skapa tillsammans med publiken på sin Sverigeturné.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login