Lokalt | Singel- och albumaktuella Petra Marklund till Örebro

Av den 13 oktober, 2015

Nyligen släppte Petra Marklund sin senaste singel ”Som du bäddar”, som Gaffa anser är ”bäst just nu” och Expressen skriver att det är ”bäddat för en ny succé”. Den 13 november kommer dessutom hennes nya album ”Ensam inte stark”. Nu är det också klart med en ny turné, som sammanfaller med hennes tioårsjubileum som turnerande artist. Den framflyttade Sverigeturnén har premiär i Göteborg onsdag den 3 februari och fortsätter sedan till ytterligare elva städer varav Västerås är ett nytt stopp. Biljetterna finns ute nu.

Petra Marklund har i tio års tid varit en av Sveriges största artister och musikexporter. Hennes låtar har över 120 miljoner spelningar på Spotify, hon har erövrat världen under artistnamnet September och hon invaldes nyligen till Stockholm Hall of Fame på Arlanda.

Efter tre års tid återvänder nu Petra Marklund som soloartist. Den 18 september släpptes singeln ”Som du bäddar” och 13 november kommer hennes nya album ”Ensam inte stark” som förutom discoglitter och pampiga poplåtar också visar upp en mörkare sida. Albumet har skapats tillsammans med bland andra Ludwig Bell, Joakim Berg, Linnea Henriksson, samt Michel Flygare och Tobias Jimson från Nonono.

För mig är den här skivan det största steget jag tagit i min karriär, både textmässigt och låtskrivarmässigt. Det är mycket mer personligt och lyssnarna kommer lära känna mig genom musiken, säger Petra Marklund.

Med sitt nya låtmaterial och hits som ”Händerna mot himlen”, ”Baksmälla”, ”Mikrofonkåt” och ”Kärlekens tunga” på repertoaren ger sig Petra Marklund i början av nästa år ut på en Sverigeturné för att fira sina tio år som turnerande artist. Hon säger själv att hon ”aldrig varit så här peppad på att byta en mörk källarstudio mot en scen i neon förut” och fansen kan förvänta sig att uppleva något nytt.

Min vision är att göra något som jag aldrig gjort förut. Jag vill förverkliga idéer som jag haft ganska länge och målet är att alla som kommer på konserten ska släppa allt som finns utanför väggarna. Jag vill erbjuda en ny värld att dyka in i både visuellt och musikmässigt, berättar Petra Marklund.

Denna nya värld kan publiken uppleva för första gången i den framflyttade Sverigeturnén som har premiär i Göteborg den 3 februari 2016.

Petra Marklund 2016 kommer den 5 februari till Örebro, Conventum.

Om Petra Marklund
Med sin melankoliska röst i kontrast till dansanta arrangemang i popens tecken har Petra Marklund toppat listor världen över och belönats med flera branschpriser.

Under artistnamnet September fick Petra Marklund sitt stora genombrott 2003 med låten ”La, La, La (Never Give It Up)”. 2004 kom debutalbumet ”September” och året därpå den hyllade uppföljaren ”In Orbit” som belönades med en Grammis för ”Årets klubb/dans”. Albumet innehöll hiten ”Cry For You” som toppat radio- och försäljningslistor världen över, som t.ex. första platsen på Billboards Dance Radio Airplay Chart i USA. September etablerade sig som en av Sveriges största musikexporter med turnéer över hela världen.

Hösten 2010 gjorde Petra Marklund stor succé i Sverige med sin medverkan i ”Så mycket bättre” på TV4. Hennes version av Petters ”Mikrofonkåt” blev den låt som låg flest veckor på singellistans förstaplats 2010. Samma år släpptes också hitlåtarna ”Baksmälla” och ”Kärlekens tunga”.

Våren 2011 släpptes Septembers fjärde album, det guldsäljande ”Love CPR”. Det låg etta på Sverigetopplistan i tre veckor och har sålt över 100 000 exemplar.

Året efter debuterade Petra Marklund på svenska med albumet “Inferno”. Det sålde guld redan första veckan och nominerades till både P3 Guld och Grammis. Från skivan släpptes singeln ”Händerna mot himlen” som är en en av de största svenska hitsen i modern tid. Den sålde sex gånger platina, låg på Svensktoppen i över ett år och på Digilistan i 60 veckor.

Sommaren 2014 debuterade Petra Marklund som ny programledare för ”Allsång på Skansen”, ett av Sveriges populäraste tv-program. En roll som hon åter axlade sommaren 2015. Hösten 2014 gjorde hon även musik till Fredrik Benke Rydmans dansföreställning ”Stop.Play.Rewind”.

I år, 2015, är Petra Marklund åter tillbaka som fullfjädrad soloartist. Den 13 november släpps albumet ”Ensam inte stark”.

Biljetter
Biljetter till Petra Marklunds Sverigeturné säljs via Blixten.se

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login