Lokalt | Showcasefestivalen Live at Heart släpper nya band

Av den 9 juni, 2015

Live at Heart 6.0 börjar ta form och första släppet av artister innehåller band att verkligen se fram emot att se i Örebro i september.

Live at Heart är Sveriges största showcasefestival som går av stapeln i Örebro 2 till 5 September.

Det börjar också bli en internationell angelägenhet och redan nu finns det band ifrån städer som Paris, Nashville, Berlin, Toronto, Rotterdam, Halden, Oslo, London, Chicago. Redan här i första bandsläpp så är även Sverige representerat Stockholm, Göteborg, Heby, Värnamo, Kalmar och givetvis lokala band från Örebro.

Här är några av de klara akter att kolla upp inför Live at Heart.

Adée den nya souldrottningen
Adée från Kalmar spelade förra året på Live at Heart men kommer åter. Hon har just gjort en turné i Kanada och blev uttagen till Canadian Music Week.

Därefter fick hon åka till New Skool Rules i Rotterdam och visa upp ny fräsch svensk Hip hop/Soul. Hon släppte i veckan sin första singel från nästa album.

Billy Momo svensk amerikana.
Billy Momo från Stockholm har skapat en hype i Kalifornien med sin amerikana musik. De har nått framgångar i UK och radio i Sverige.

Nu ska de till Live at Heart och det får man inte missa.

Splitternya Neweva
Neweva från Värnamo har fått en fantastisk start på sin karriär. Första spelningen var på The Cavern Club i Liverpool i maj.

Sedan ett par spelningar i Sverige och nu ska de till Kroatiens största festival INmusic i juni. Ny singel väntas under Live at Heart.

Politiska Vindstyrka 12
Vindstyrka 12 från Göteborg har verkligen tagit en ställning i debatten om rasism och släppt flera videos under året.

Vissa har också blivit förbjudna på Youtube. Med rock på svenska har de fått mycket beröm och framgångar i Sverige.

Stammisarna Les Gordons
Les Gordons från Örebro är stammisar på Live at Heart. Men med ett nytt album som kom i början av 2015 är de hetare än någonsin och framför ösig rock från Live at Hearts hemstad.

David Blair en internationell sing and songwriter
David Blair från Toronto i Kanada som numera bor i Berlin var på Live at Heart förra året. Han upptäcktes av representanter för Live at Heart

på Candian Music Week och blev inbjuden. Efter har David fortsatt att spela ofta i Sverige och kommer tillbaka i år igen.

State of Grace vinnare av livepris
2013 var State of Grace från Heby på besök på Live at Heart. De har vunnit Live karusellen. Släppte i dagaran en ny singel.

De har spelat runt om i världen och nu är de aktuella med sitt tredje album som släpps runt Live at Heart.

Lionfly secrets från Sverige och England
Lionfly secrets från London men har svenska medlemmar. De gick till final i en svensk talangjaktstävling och håller på att släppa en EP.

Det har talats mycket om Lionfly Secrets i A&R kretsar och Erikas fantastiska röst.

East of Mars är helt nytt
Det är ovanligt att Live at Heart tar in något helt obeprövat. Men East of Mars från finland/sverige är årets wildcard. Den finska artisten

Hanna Mars som slagit sig ihop med Lennart Östlund som äger Polar Studios och bildat ett band som ska göra sitt första festival framträdande på Live at Heart.

www.liveatheart.se

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login