Lokalt | SF Bio visar dokumentären One More Time With Feeling

Av den 31 augusti, 2016

Nick Cave and the Bad Seeds är aktuella med det nya albumet Skeleton Tree och den 8 september får fans över hela världen en unik chans att se arbetsprocessen bakom albumet i dokumentären One More Time With Feeling på bio. SF Bio anordnar visningar på flera av sina biografer och erbjuder därmed sin publik den första möjligheten att höra det nya albumets låtar.

Inspelningarna av One More Time With Feeling inleddes med ambitionen att göra en konsertfilm, men den tragiska bakgrunden till skrivprocessen och inspelningen av Skeleton Tree ledde till att det istället blev en dokumentär. The Bad Seeds framförande av den nya musiken blandas med intervjuer, dokumentära bilder och Caves funderingar och grubblerier. One More Time With Feeling är filmad i svart/vitt och färg, visas i 3D, och är ett känsligt porträtt av en artist som försöker hitta tillbaka genom mörkret.

– Nick Cave and the Bad Seeds är legender och vi är glada att våra biografer finns bland de 650 över hela världen som visar dokumentären One More Time With Feeling denna kväll. Vår teknik kommer hjälpa till att höja upplevelsen för alla fans som väntat på att få höra de nya låtarna, säger Sture Johansson, Programdirektör på SF Bio.

SF Bio visar One More Time With Feeling på utvalda biografer i följande städer; Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå, Lund, Örebro, Linköping, Karlstad, Helsingborg, Västerås, Norrköping, Gävle, Jönköping, Luleå, Växjö och Sundsvall. Biljetter finns till försäljning på sf.se och SF Bios biografer.

För musikälskaren finns det mer att se fram emot i höst på SF Bio. Bland annat visas The Beatles: Eight days a week (premiär den 15 september) och Mötley Crüe – The End (premiär 13 oktober).

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login