Lokalt | Sextusen böcker behövs till gigantisk skulptur i Örebro

Av den 27 mars, 2015

Den spanska konstnären Alicia Martin ger böcker ett nytt liv genom att skapa gigantiska skulpturer utomhus. OpenART samlar nu in sextusen inbundna böcker till Alicia Martins kommande verk, som ställs ut på OpenART 2015.

För tolv år sedan, år 2003, accepterade Alicia Martin en inbjudan att skapa stora bokskulpturer. Sedan dess har hennes skulpturer turnerat världen runt och fascinerat miljoner.

Jag gillar att blanda olika teman, språk och färger i vad som verkar vara en enorm kaotisk massa. En sådan intervention i det offentliga rummet fungerar som en inbjudan för människor att hitta sin egen ordning, säger Alicia Martin.

Sextusen böcker
Alicia Martin kommer att skapa ett platsspecifikt verk för den femte upplagan av OpenART, nu i sommar. Sextusen böcker behövs till hennes konstverk.

Vi har redan varit i kontakt med stadsbiblioteket, några tryckerier och antikvariaten i Örebro, men vi tar gärna in privata donationer också. De som är intresserade av att bidra med sina gamla inbundna böcker till ett fantastiskt konstverk kan för lämna dem på OpenART kontoret och Örebro konsthallen fram till 15 maj, säger Nina Glimvall, verksamhetschef för Allmänkultur i Örebro kommun.

I Mexico, återvände många besökare med böcker. De ville visa sin uppskattning till skapandet på det sättet. I Madrid och på andra platser i Spanien, upprördes istället en del människor över att jag använde böcker som material. Jag undrar hur folk i Örebro kommer att reagera, säger Alicia Martin.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

Foto i pressmeddelandet: juxtapoz.com

You must be logged in to post a comment Login