Lokalt | Schysst käk lanseras i Örebro senare i år

Av den 7 mars, 2016

Schysst Käk är ett nytt middagskoncept och ett alternativ till fredagstacon. Det bygger på en färdiglagad huvudråvara inom långkokssegmentet – pulled pork, pulled chicken, pulled lax, pulled veggies och ribs – allt svensktillverkat – med tillhörande såser, salsor och mayos. 

Upphovsmannen är Amir Kheirmand som vann Sveriges Mästerkock 2014 och konceptet är framtaget i samarbete med Let me be Frank AB, som driver ett flertal restauranger i Västerås.

Grunden i konceptet är kött, fågel, fisk och vegetariska alternativ som tillsammans med goda tillbehör bildar en middag för hela familjen, stora som små, och alla kombinerar som de vill.

I de konsumenttester vi har gjort är det många som tycker att det smakar hemlagat. Det är jätteroligt, men roligast av allt är att barnen fullkomligt älskar Schysst Käk, säger Amir Kheirmand.

Det var en kväll i februari 2015 som Amir och några vänner med familjer åt en middag tillsammans med pulled pork, revbenspjäll, såser, grönsaker och lite iskallt öl. De njöt och önskade att alla kunde få äta lika god och bra mat, och att den borde finnas att köpa i butikerna. Där och då föddes idén om Schysst Käk.

Tex mex-kategorin omsätter i dag 2 miljarder kronor i Sverige. Långkok-produkter som pulled pork omsätter bara 200 miljoner.

Här ser vi en enorm potential. Dessutom breddar vi kategorin med helt nya produkter: pulled lax och pulled veggie som består av jackfruit och är helt vegansk. Och vår pulled pork är naturligtvis baserad på karré, som i originalreceptet, säger Amir Kheirmand.

All köttråvara är svensk och all tillagning sker i Sverige utan onödiga tillsatser eller konserveringsmedel. Från vecka 10 finns Schysst Käk i ett tiotal utvalda butiker i och kring Stockholm och Västerås. Senare i år lanseras konceptet i Örebro.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login