Lokalt | Scandic fortsätter succén med att samla in julklappar till behövande barn

Av den 5 december, 2015

Scandic har tidigare år samlat in julklappar till behövande barn tillsammans med den ideella hjälporganisationen, Lazarushjälpen. Samarbetet har varit framgångsrikt och insamlingen mycket uppskattad. För fjärde året i rad uppmuntras nu gäster, medarbetare och förbipasserande att lämna in en julklapp till hotellen som sedan Lazarushjälpen delar ut direkt till behövande barn eller via andra ideella organisationer. Insamlingen pågår under perioden 4-21 december.

För varje år har antalet julklappar ökat markant och förra året samlades det in hela 5000 julklappar. Så många att Lazarushjälpen sparade julklappar för att dela ut vid andra tillfällen under året, såsom barnens födelsedagar.

Jag tror att mycket handlar om att vi finns på så många ställen och det är enkelt för människor att stanna till på ett Scandichotell för att lämna in sin julklapp och vara med och bidra till en varmare jul, säger Inger Mattsson, hållbarhetsansvarig på Scandic.

I år har Scandic fått in flera förfrågningar från företag och privatpersoner som vill skänka julklappar via Scandic och Lazarushjälpen. Jens Ahlvarsson driver Sime Next, ett entreprenörsprogram för skolelever, är en av dessa och hoppas kunna bidra till att lysa upp julen för barnfamiljerna:

– Vi hörde talas om insamlingen förra året och då vi är en del i ett nätverk med 700 medlemmar är det självklart att vi vill hjälpa till, säger Jens Ahlvarsson, ansvarig Sime Next.

– Det är så roligt att det initiativ vi gör har spridit sig så att folk hör av sig för att se om vi ska ha insamling på våra hotell även detta år, avslutar Inger Mattsson.

Lazarushjälpen finns på många orter där Scandic har hotell och kan på så sätt se till att julklapparna delas ut lokalt till behövande barn på orten. De flesta Scandichotell deltar i insamlingen med Lazarushjälpen och ett antal av hotellen har andra samarbetspartners.

Besök www.scandichotels.se/julklappsinsamling för en detaljerad lista på delaktiga hotell.

Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login