Lokalt | Scandic bäst i branschen

Av den 29 januari, 2016

Svenska folket har sagt sitt. En undersökning från YouGov Brand Index 2015 visar att Scandic är det varumärke som varit mest och bäst omtalat under 2015 inom hotellbranschen. Det ger Scandic en totalplats på nummer fyra av 26 välkända varumärken inom resebranschen. Den höga placeringen är ett tydligt bevis på att Scandics satsningar under året blev både uppmärksammade och uppskattade.

I YouGovs BrandIndex mäts 280 svenska varumärken dagligen. Varje dag genomförs 160 intervjuer bland Sveriges befolkning som ger sin uppfattning om olika varumärken. En av parametrarna som mäts, Buzz, visar vilka varumärken som varit bäst omtalade under året.

Det är jätteroligt att få vara bäst i klassen! 2015 var ett väldigt händelserikt år för Scandic. Vi tog bland annat vårt mobila hotellrum, Scandic To Go, över Atlanten och ställde det på Manhattan i New York, något som aldrig tidigare gjorts. Och vi lanserade signaturhotell, med Haymarket by Scandic som första hotellet i kollektionen. Ett hotell som kommer ge våra gäster en helt unik hotellupplevelse och som ger Scandic ett bredare erbjudande. Detta, tillsammans med mycket annat, har bidragit till en ökad synlighet som nu visar sig ha gett en positiv bild av Scandic – en resa som fortsätter under 2016, säger Thomas Engelhart, Kommersiell direktör på Scandic.

Storsatsningar på Scandic, året avslutades med en uppmärksammad börsnotering på Nasdaq Stockholm.

Om undersökningen:
YouGov’s BrandIndex mäter varumärkesuppfattningen för företag bland allmänheten. Över 160 intervjuer bland allmänheten i Sverige per dag har genomförts på uppdrag av YouGov. Buzz- rankingen visar varumärken med högst genomsnitt av Buzz-poäng mellan januari och december 2015. Poängen är representativa för den allmänna befolkningen.

Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login