Lokalt | Så reser Örebroarna i vinter

Av den 28 oktober, 2015

Den kyliga sommaren får Örebroarna att fly Sverige i vinter. Bokningarna från regionen ökar med 11 procent i vinter, enligt färsk statistik från Ticket Privatresor. Spanien är det mest populära landet, även om Thailand knappar in på landet efter en ökning av bokningarna på 33 procent. Gran Canaria håller ställningarna som det mest populära resmålet. Vinterns raket är dock Kap Verde, dit bokningarna mer än fördubblas i vinter.

12 procent av svenskarna uppger att det kalla sommarvädret påverkar vinterns resplaner, enligt Tickets Novus-undersökning. Att även Örebroarna påverkas av sommarens kyla märks tydligt i vinterns bokningsmönster.

Det är sol och bad och varma resmål som gäller i vinter tack vare det kyliga sommarvädret. Fler än vanligt av Örebroarna vill resa i väg i vinter, säger Kristina Noreen, säljchef för Ticket Privatresor. Det är Kanarieöarna och thailändska resmål som gäller i vinter i regionen. De fem hetaste resmålen på tio i topp-listan för Örebro ligger antingen i Thailand eller på Kanarieöarna i vinter.

Vinterns hetaste resetrender i Örebro, enligt Tickets trendspaning:
Rekordtryck till Thailand. De som bor i Örebro är ovanligt sugna på att åka till Thailand i år och bokningarna ökar 33 procent i vinter, även om Spanien håller positionen som det allra mest populära semesterlandet att resa till i vinter. Många vana Thailandsresenärer, som under senaste åren provat andra resmål, återvänder i år till sitt älskade Thailand. Bakom ökningen står också reguljärflygbolagens satsningar på Thailand, som ger fler resmöjligheter, konkurrens och bra flygpriser.

 • Gran Canaria populäraste resmålet. Gran Canaria mest bokade resmålet för Örebroarna. Populäriteten har att göra med att det är ett brett resmål med bra klimat och relativt kort flygtid. Gran Canaria passar många, med sina härliga stränder, fin natur, mysiga bergsbyar och möjlighet till aktiviteter som vandring och cykling samt många uppfräschade hotell.
 • Kap Verde är årets komet bland Örebro och resandet till Sal på Kap Verde har ökat med 170 procent jämfört med i fjol. Kap Verde är ett resmål som är känt för sina långa sandstränder och för att vara solsäkert. Därför är det inte så konstigt att resmålet ökar kraftigt en vinter som denna då många är ute efter sol och bad efter den kyliga sommaren.
 • Egyptens på väg tillbaka. Fler Örebroare vill åka till Egypten i vinter och Hurghada har återigen tagit sig in på tio i topp-listan. Egypten har klättrat till från fjolårets plats 11 till plats 5 på topplistan.
 • Miami går om New York som det mest bokade resmålet i USA i vinter tack vare att bokningarna ökar 16 procent. Att kryssningar ökar stort i vinter ger Miami ett uppsving och många väljer att kombinera några härliga dagar på Floridas stränder med kryssning till Karibien.
 • Kryssningar har blivit en etablerad reseform. FIer Norrköpingsbor vill kryssa i vinter. Bokningarna av kryssningar ökar med 39 procent och Karibien är mest populärt. Skulle kryssningar räknas som resmål skulle det inta plats tio i topplistan, vilket är ett bevis för att kryssningar har blivit en etablerad reseform.

Topplista – resmål – Örebro

1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (3)
3. Phuket (4)
4. Teneriffa (2)
5. Krabi (5)
6. Sal (ny)
7. Miami (7)
8. Funchal (ny)
9. Hurghada (ny)
10. Cancun (8)

Topplista – semesterländer – Örebro

1. Spanien (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Kap Verde (ny)
5. Egypten (ny)
6. Portugal (7)
7. Dominikanska Republiken (6)
8. Mexiko (4)
9. Förenade Arabemiraten (ny)
10. Jamaica (ny)

Källa: Ticket. Bokningar gjorda fram till 24 september. Avresa 1 november 2015 -30 april 2016

Har det dåliga sommarvädret påverkat dina resplaner?

 • Ja, jag kommer att resa fler gånger än annars 1 procent
 • Ja, jag kommer i högre grad söka mig till varmare resmål 4 procent
 • Ja , jag bokade min vinterresa tidigare 1 procent
 • Ja, jag kommer att vara borta längre 0 procent
 • på utlandssemestern i vintern
 • Ja, det har fått mig att överväga en vinterresa som inte skulle ha blivit av annars 6 procent
 • Nej 85 procent
 • Vet ej 3 procent

Resa | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login