Lokalt | ”Så mycket bättre” aktuella Ison & Fille till Ritz

Av den 6 januari, 2016

Ison & Fille har i höst varit aktuella i ”Så mycket bättre” på TV4, i föreställningen ”Den e vi” på Dramaten och med nya samlingsalbumet ”Resumé”. I början av nästa år ger sig en av landets mest hyllade hiphopakter ut på en Sverigeturné.

Ison & Fille kommer till Ritz fredag 8e januari 2016.

Det är en av Sveriges största hiphop-grupper som ger sig ut på en ny turné i början på nästa år. Ison & Fille har släppt två av svensk hiphops mest hyllade album, “För evigt” (2011) och ”Länge leve vi” (2014), och under hösten medverkade de i TV4:s “Så mycket bättre”. Där gjorde de egna tolkningar av bland annat Niklas Strömstedts “Tänd ett ljus”, Kleerups ”With Every Heartbeat” (“Hjärtslag”) och Jenny Berggren/Ace of Base:s ”All That she Wants” (”Allt hon vill ha”) och nådde ut till en större publik än någonsin tidigare.

Ison & Filles 2015 inleddes med att de nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan. Under våren hjälpte de till att ta fram nya unga rap- och sångtalanger i projektet “Nästa nivå”, som sändes på Aftonbladet, och gjorde också succé på ”Ikväll är vi kungar”-turnén tillsammans med Petter, Rosh och Lilla Namo. Förutom att medverka i “Så mycket bättre” uppträdde de under hösten på föreställningen ”Den e vi” på Dramaten och släppte dessutom samlingsalbumet “Resumé”, som innehåller hela 25 låtar från duons karriär.

Pressröster om ”Länge leve vi”…

Aftonbladet, 4/5
”ett av årets bästa svenska hiphopalbum är redan här”

Gaffa, 5/6
”Tre år efter succén med återkomsten För Evigt är Ison & Fille nu tillbaka igen och kanske vassare än någonsin tidigare”

Kingsize, 5/5
”Länge leve vi” är Ison & Filles kvalitetsmässigt bästa platta någonsin. Och framför allt – en av de hårdaste hiphopskivorna i Sverige på 2000-talet”

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login