Lokalt | Rytmus i Örebro arrangerar välgörenhetskonsert

Av den 21 oktober, 2015

Imorgon kväll arrangerar Rytmus musikelever i Örebro en välgörenhetskonsert där alla inträdespengar går oavkortat till FN:s flyktingorgan UNHCR. Skolans 100 elever förbereder sig just nu för att framföra 12 låtar på scenen i allaktivitetshuset Tegelbruket.

Konserten är avslutningen på en temavecka med fokus på integration, migration och flyktingfrågor som samtliga årskurser på skolan varit delaktiga i.

Det känns bra att vi gör något nyttigt med temaveckan. För oss elever är det bra och viktigt att vi får lära oss mer om problematiken i omvärlden och det känns roligt att vi får spela för något som handlar om mer än bara vår egen utveckling, säger Felicia Ahlqvist som går i trean och läser inriktningen instrument/sång.

Temaveckan går under namnet Hela Rytmus Skramlar och det vanliga schemat har ersatts av årskursöverskridande grupper som jobbat med integrations- och migrationsfrågor. Både i teoretiska och musikaliska pass. Eleverna har bland annat fått lära sig mer om hur en asylsökningsprocess ser ut.

Allt vi gör den här veckan är kopplat till temat. Vi har exempelvis en matematiklärare på skolan som berättat om hur han flydde till Sverige från Irak, säger Daniel Hambre som är musiklärare på skolan.

Temaveckor arrangeras på skolan varje år men detta är första gången man väljer att stödja en välgörenhetsorganisation.

Idén föddes i lärargruppen men när eleverna fick höra hur vi tänkt nappade de direkt. De har gett förslag på låtar med texter som går hand i hand med temat. Sen har vi tillsammans valt ut vilka låtar som ska framföras, säger Daniel Hambre.

Jag hoppas att det kommer många på konserten imorgon och att eleverna i efterhand känner att det varit en bra vecka, där de lärt sig mer om de här frågorna. Dessutom tror jag att de utvecklas när de jobbar i årskursöverskridande grupper på det här sättet.

Felicia Ahlqvist håller med.

Jag hoppas att det kommer mycket folk och att det blir roligt. Och givetvis att de som kommer skänker en slant till vår insamling.

Här kan du vara med och bidra >>

Välgörenhetskonsert i Kultihallen på Tegelbruket! Ni bjuds på en kväll med härlig och viktig musik! Hjälp oss att s(kr)amla in pengar till UNHCRs arbete i världen!

Biljetter köps på plats. Biljettpris; (minst) 50:- (förskoleklass och uppåt).

Allt intäkter går till välgörande ändamål.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login