Lokalt | Rusning till mellandagsrean

Av den 25 december, 2015

Redan vid midnatt drog årets stora mellandagsrea igång i Elgigantens nätbutik. Under de första fem minuterna omsattes varor för närmare 4 miljoner kronor och under den första timmen såldes en TV varannan sekund. 

Från Östersund i norr till Kristianstad i söder rapporterades om köer på upp till hundra meter utanför varuhusen inför öppning klockan 08:00. I Kristianstad ställde sig den första kunden i kö redan klockan 04:00.

Tv-apparater, trådlösa högtalare och stora vitvaror utgör de absoluta storsäljarna under mellandagsrean första timmar.

TV-apparater brukar vare en av våra absoluta storsäljare under mellandagsrean och så även i år. Under den första timmen sålde vi en tv varannan sekund via nätet, så det är enorma mängder varor som omsätts på mycket kort tid. Även om vissa erbjudanden sålt slut på nätet så fanns de tillgängliga i varuhusen vid öppningen i morse, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Mellandagsrean handlar till stor del om att uppgradera hemmet och förbättra för hela familjen. Försäljningen från tidigare år visar att många kunder passar på att handla stora vitvaror som kyl, frys, disk‐ och tvättmaskiner. Under en timme såldes bland annat 1,5 tvättmaskiner i minuten.

Kunderna är prismedvetna och våra produkter fyller en allt viktigare funktion i de svenska hushållen, tillsammans skapar det en enorm efterfrågan under mellandagsrean. Vi såg det senast under Black Friday då vi ökade försäljningen med 75 procent mot året innan och vi ser det idag. Allt tyder på att det kommer att bli vår starkaste mellandagsrea någonsin, säger Niclas Eriksson.

E-handelsfakta om mellandagsreans första timmar:

  • Under de första fem minuterna omsattes varor för närmare 4 miljoner kronor
  • Under den första timmen såldes en TV varannan sekund
  • Under en timme såldes 1,5 tvättmaskiner per minut

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login