Lokalt | Rua Pinot Noir 2014 från Nya Zeeland – ny årgång i butik

Av den 18 mars, 2015

Det är dags att släppa ut den nya årgången av Rua Pinot Noir 2014 på marknaden! 

Redan nu har just det här vinet vunnit GULD i Eastern Show Wine Award 2015 och SILVER i China Wine & Spirit Awards 2015. Ett vin som passar utmärkt till påsklammet. Rua Pinot Noir 2014 är ett helt torrt rött vin med en mörk fruktighet som balanseras upp av en bra fruktsyra och en integrerad tanninstruktur. Vinet är gjort för att drickas ungt och bör serveras vid 16-18° C till fågel, fläsk och lamm.

I höstas berättade vi om International Wine Challenge, där vinerna från Akarua kammade hem hela fem medaljer. Nu har även ”2014 Air New Zealand Wine Awards” prisat Akaruas viner, bland annat vann Rua Pinot Noir 2013 ännu en guldmedalj, vilket även storebror Akarua Pinot Noir 2013 gjorde.

Vi kan med stolthet hävda att denna vinproducent från Nya Zeeland producerar riktigt riktigt bra och prisvärda viner av högsta kvalitet.

På Akarua är man är specialiserade på just druvan pinot noir och cirka 70 % av ägorna är planterade med just pinot noir. Vingården ligger i Central Otago på Nya Zeeland och är den största familjeägda firman i regionen.

Vinet finns att köpa på Systembolaget. Art nr 6265. Pris 159 kr.

Dryck |Vin lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login