Lokalt | Rock´n’roll med dans när Sven-Ingvars kommer till sta’n

Av den 12 juni, 2015

Sven-Ingvars är ständigt aktuella, och just nu alldeles extra aktuella i Örebro, i samband med ett turnéstopp under Jubileumsveckan!

Nästa år firar Sven-Ingvars 60 år som band! Under åren har de bidragit med fantastisk musik som gjort betydelsefulla avtryck hos flera generationer. Bandet har haft fler hits på Svensktoppen än någon annan artist där repertoaren under åren varierat mellan dansband, rock och Frödings tonsatta dikter. Som ett av Sveriges största band brukar de alltid dra stor publik, vilket vi ser fram emot i Örebro!

En betydande roll i bandet har den mångfacetterade gitarristen, rockpoeten, och örebroaren, Staffan Ernestam. Staffan har varit verksam i bandet sedan år 2000.

”Långt innan Stones, Dylan och Beatles turnerade Sven-Ingvars. Bandet är för alltid inristat i musikhistoriens urberg och med en oslagbar låtkatalog. Det är en ära för mig att få representera Örebro 750 år på scen tillsammans med mitt band sedan 15 år Sven-Ingvars”, säger Staffan Ernestam, gitarrist Sven-Ingvars.

Sven-Ingvars uppträder under Jubileumsveckans temadag ”Dansfestival”, fredagen den 14 augusti. Örebroarna bjuds in kostnadsfritt till konserten för att lyssna, dansa och njuta till låtar som ”Två mörka ögon”, ”Torparrock” och ” Fröken Fräken”.

”Det är otroligt kul att Sven-Ingvars kommer till Jubileumsveckan och firar Örebro 750 år – i synnerhet eftersom de dessutom har en örebroare med i bandet! Vi ser fram emot att se gatorna fyllda av örebroare som lyssnar och dansar till deras hits. Det kommer att bli ett drag utan dess like!”, säger Sandra Almqvist projektledare Örebro 750 år.

För mer information om Jubileumsveckan besök www.orebro750.se

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login