Lokalt | Richard Lindgren & Shoutin’ Red live hos Bröderna i Hallen

Av den 16 april, 2015

RICHARD LINDGREN
I november 2014 släpptes Richards nionde album ”Sundown On A Lemon” (Rootsy), inspirerat av en turné i Italien och när han nu turnerar i Sverige har han med sig två italienska musiker, Marco Rovino på gitarr och Riccardo Makkabruni på piano.

Nyligen släpptes även ”Memento Condenced: the rare & unreleased tracks” (Rootsy), ett ihopplock av sällsynta pärlor från Richards tidigare inspelningar.

SHOUTIN’ RED
Reinkarnation, någon? Nja, kanske inte men man kan inte låta bli att undra var 24-åriga Felicia Jangard Nielsen har fått det ifrån. Hur kan en ung svensk kvinna låta som Memphis Minnie eller någon av de andra mytologiska countryblues-musikerna?

På sitt debutalbum ”Introducing Shoutin’ Red” (Rootsy) gör hon tolv klassiska/obskyra blues-och folklåtar och gör dem till sina egna. Tolkningarna är tidlösa och Shoutin’ Red får sekelgamla låtar att kännas relevanta här och nu.

”Introducing Shoutin’ Red” är inspelad och producerad av altmeister Bosse Skoglund. Med stor känslighet och förståelse har han fokuserat helt på att fånga naturkraften Shoutin’ Red i studion. Girattspelet och rösten står helt och hållet i centrum och närvaron och intensiteten är total.

Plats: Bröderna i Hallen (Örebro Saluhall)
Datum: Fredag 17 april
Entré: 100 kr (plus ev. serv.avg.)
På scen: Kl. 21.00
Insläpp: Kl. 20.00
Förköp: Najz Prajz & Bröderna i Hallen

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login