Lokalt | Refused kommer till Örebro

Av den 18 december, 2015

År 2012 kom beskedet som slog ner som en bomb i musikvärlden. Refused, ett av Sveriges mest inflytelserika rockband, skulle återförenas. Under de senaste åren har Refused återigen tagit festivalscener världen över i besittning och i somras släpptes bandets första album på 17 år – Freedom. Refused är i allra högsta grad vid liv och det står nu klart att bandet kommer göra åtta nedslag på svensk mark under våren 2016. Vi säger grattis på förhand till alla som lyckas knipa en biljett. Biljettsläpp torsdag 17 dec kl 10.00.

Förutom redan annonserade West Coast Riot-festivalen i Göteborg så ger Refused konserter i Stockholm, Malmö, Huskvarna, Örebro och Karlstad. I Umeå så står Refused som kuratorer för en scen i dagarna två på festivalen Umeå Open. Förutom ett headlineset per kväll så kommer Refused bjuda på ett program bestående av både deras gamla och nya favoritband och andra överraskningar.

Efter att ha bildats i Umeå 1991 slog Refused igenom i mitten på nittiotalet och med sitt tredje album The Shape of Punk to Come (1997) skapade de en certifierad klassiker. Den hardcorepunk som bandet gjort sig kända för blandades med influenser från bland annat post-punk, jazz och techno – tillsammans med uttryckt politiska texter.

The Shape of Punk to Come räknas än idag som ett av historiens mest inflytelserika punksläpp. Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder.

På senast släppta Freedom jobbade bandet med så vitt skilda producenter som Nick Launay, känd för sitt arbete med bla Nick Cave & The Bad Seeds , Kate Bush och Cassandra Wilson och svenske Shellback, som främst är känd för sitt samarbete med Max Martin (där han jobbat med bland andra Taylor Swift, Ariana Grande och P!nk). Resultatet? Ett av årets bästa och mest hyllade album från ett av Sveriges viktigaste band.

Refused kommet till Örebro och Club 700 den 23 april.

Biljetter…
Biljettsläpp torsdag 17/12 kl 10.00 via Luger.se eller respektive spelställe.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login