Lokalt | Rebecca & Fiona fjärde artistsläppet för festivalen Big Day Out

Av den 22 april, 2016

Rebecca & Fiona har på kort tid etablerat sig i den absoluta toppen på den internationella klubbscenen och spelar de största festivalerna runt om i världen och samarbetar med namn som Tiesto, Kaskade, Steve Angello, Axwell etc. Lördagen den 13:e augusti kommer de till mainstage på festivalen Big Day Out i Örebro.

– Efter förra årets succé med slutsåld festival så märker vi att det är lättare att attrahera större namn och det känns som Big Day Out har gett eko ute i landet. Nu får vi chansen att visa upp ytterligare en svensk musikexport, säger Fredrik Karlsson, Marknadschef Villa Strömpis.

Rebecca & Fiona träffades på en fest 2007 och möttes i ett stort musikintresse. De började lyssna på musik ihop, skicka låtar till varandra, gå på konserter och festivaler tillsammans. Ett år senare började de dj:a och startade en musikblogg. 2010 fick de idén om en tv-serie om sig själva och utvecklade tillsammans med bästa kompisen Simon Yemane ett grundkoncept som han började filma. Idén pitchades till SVT och webb-tv-serien Rebecca & Fiona föddes i en tid då uttrycket ”it-girls” användes utan ironi.

Resten av resan är som en dröm med två stycken svenska Grammis för bästa elektroniska album 2011 och 2015 följt av uppträdanden på festivaler som Electric Daisy Carnival, Beyond Wonderland och Tomorrowwland.

BDO Big Day Out är precis som det heter ”en stor dag ute” tillsammans med fantastisk musik, underbara människor och en känsla av frihet! Tidigare bekräftade artister är den italienska superduon VINAI och svenska fenomenet AronChupa samt Qulinez.

Biljetterna till Big Day Out 2016 finns att köpa här>>

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login