Lokalt | Py Bäckman & Janne Bark till East West

Av den 1 oktober, 2015

Tillsammans har Py Bäckman och Janne Bark skapat ett album med smakfull instrumentering, starka melodier och texter som har det där lilla extra – kanske för att de egentligen inte ens var ämnade att bli låttexter?

Py Bäckman kan se tillbaka på en lång och gedigen karriär som sångerska, textförfattare och kompositör. Raj Montana Band och Nordman är bara två av de framgångsrika namn hon är förknippad med.

Janne Bark fick sitt stora genombrott fick han som gitarrist tillsammans med Ulf Lundell, som han fortfarande spelar med. Han har också varit en tredjedel av Triad och spelat med en lång rad artister.

När Bark bad Py skicka texter, tog hon fram alla dikter som hon hade liggande. Ord som egentligen inte skrivits för att musiksättas. Han blev inspirerad och började skriva musik. Den12 januari släpptes det första smakprovet i form av en radiosingel med titelspåret ”Vi är bara människor”.

Py och Barks röster kompletterar varandra perfekt. Musiken är en organisk, tidlös kompott av duons influenser. Lite Tom Petty och Traveling Wilburys, en svensk folkton i vissa melodier, en gnutta blues och lite amerikansk singer-songwriterkänsla. Allt lyhört producerat av Mats Nilsson.

Pys ord täcker in hela livscykeln: födsel, barndom, vuxenvärld och död. Dåtid och nutid, realitet och sägner – allt flyter ihop i drömska men ändå knivskarpa bilder.

Lördag 3e oktober kommer Py Bäckman & Janne Bark till East West, kl. 22.00 står de på scenen så var i tid!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login