Lokalt | Punkig avslutning på Sommarscen

Av den 31 juli, 2015

I går torsdag avslutades City Örebros evenemang Sommarscen, som pågått fem torsdagar under sommaren. Det har bjudits på varierande musikalisk underhållning under dessa torsdagar och till finalen så slog man an en lite punkigare ton.

Kvällens artister var Fru Fortuna från Nyköping, Björn Lycklig och Johan Johansson, och kvällen till ära passade även solen på att titta in en stund.

Först ut för kvällen var Fru Fortuna, ett Nyköpings baserat band som spelat en glad och folklig punk som får mig att vilja dansa. Bandet är riktigt tight och det är kul att se det svenska punkarvet föras vidare då mina tankar går till band som Strebers och Asta Kask. De genomför en mycket bra spelning under den halvtimme de har till sitt förfogande.

Här näst upp på scen är Björn Lycklig med band. Björn ”Lycklig” Wallgren behöver nog ingen närmare presentation då han verkat länge på Örebros musikscen där han bland annat varit frontfigur i bandet Generalerna.

Björn Lycklig spelar en glad pop i san Håkan Hellström anda, med texter som ofta är självupplevda. Att bandet är nytt kan man inte ana då de är mycket samspelta.

Sist ut kommer ingen mindre än den gamle KSMB trummisen och huvudsakliga låtskrivaren Johan Johansson.

Johans musik kan närmast benämnas proggig punk och han drar av ett stort antal gamla dängor. Även Johan sköter sin spelning bra och han lyckas behålla publiken trots att regnet ännu en gång börjar falla.

Detta var en värdig avslutning på Sommarscen och vi ser fram mot nästa år.

Fler bilder från Sommarscen>>

Karl-Johan Sandberg, Vin Dryck| ÖrebroguidenKarl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login