Lokalt | Publikrusning inför Anders Jansson solodebut

Av den 18 november, 2015

Intresset har varit stort för Anders Janssons (“Hipp hipp”, ”Starke man”, ”Intresseklubben”) första soloshow ”Kom in och stäng dörren”. Sverigeturnén som inleds i Stockholm den 28 januari utökas därför nu med extraföreställningar i Uppsala och Växjö. Dessutom är det klart att turnén förlängs och att det blir föreställningar även i Örebro, Halmstad och Umeå. Biljetterna släpps fredag 20 november kl 09.00.

Det här är första gången jag står på scen helt själv. Det är spännande, eftersom jag nu kan associera fritt och kan styra tempot helt på egen hand. Och jag kan dra ifrån och lägga till nya saker under varje show, säger Anders Jansson.

I ”Kom in och stäng dörren” får publiken lära känna Anders Jansson och hans outsinliga källa av märkliga infall och underfundiga associationer. Med hjälp av sin fingertoppskänsla för miner, dialekter och kroppsspråk låter han oväntade karaktärer titta fram och peka på det komiska i vardagen. ”Kom in och stäng dörren” är full av nostalgi, nutid och framtid, kantad av improvisation och publikdialog.

”Kom in och stäng dörren” hade premiär i Lund i oktober och hyllades i Sydsvenskan (”Anders Jansson levererar!”) och Skånska Dagbladet (”pang på, friskt humör, inga krusiduller”). Efter höstsäsongen i Lund åker Anders Jansson ut på Sverigeturné i början av 2016. Den inleds i Stockholm den 28 januari 2016 och utökas nu med nya datum i Uppsala, Örebro, Växjö, Halmstad och Umeå.

Anders Jansson 2016 ”Kom in och stäng dörren”, Örebro och Conventum Kongress får besök den 6 februari.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login