Lokalt | Psykedelisk rock av The Bloakes

Av den 31 maj, 2016

Första gången jag såg The Bloakes var i Stadsparken för några år sedan och jag imponerades av deras originella sound i en svårdefinierbar genre. Bandets musik liknar ingen annat band jag hört och det är kul med musiker som kör sitt eget race som brinner för det de gör.

När de spelade på Satin för en tid sedan hade The Bloakes utvecklats i en positiv riktning och förfinat sin musikaliska utveckling med ökat självförtroende.

Bandet har gjort åtskilliga liveframträdanden i Sverige och har nyligen släppt Ep:n ”Kanye Westboro Baptist Church”. Releasefesten var på Stora Örebro i fredags och en stor fanskara hade samlats för att se The Bloakes live. Man slås direkt av det grooviga, psykedeliska soundet som låter mycket välljudande i lokalen när bandet börjar spela.

The Bloakes är ödmjuka i sin framtoning med ett lugnt scenspråk, de fokuserar mest på musiken som låter strålande, retro men ändå nyskapande. Hela bandet består av skickliga musiker som lyckas skapa en stark ljudbild. Publiken är mer än väl entusiastiska under hela konserten och stämningen är mycket bra.

The Bloakes fanskara växer med varje spelning och kanske kan de nå även den breda publiken. Låtmaterialet är jämt och det finns inga svagheter, intresset bibehålls under hela kvällen., med en skön helhet, med kvalité. Bandet skapar en riktigt skön psykedelisk atmosfär med sin rockmusik och som hörs tydligt i låtar som ”Kanye Westboro Baptist Church” som jag tycker har influenser av The Beatles.

The Bloakes har utvecklats i en skön positiv anda och har större självförtroende nu med ett riktigt fräscht sound som kommer räcka långt.

The Bloakes får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

johan-bergdahl

Johan Bergdahl, Kultur & Musik
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login