Lokalt | Proteinrik nyhet för vegetarianer, veganer – och andra som vill äta mindre kött

Av den 6 februari, 2016

De flesta vet att produktionen av kött belastar vår miljö och för mycket kött belastar våra kroppar men alla har kanske inte lust att bli vegetarianer. Du kan börja med att införa en köttfri dag i veckan, du kommer inte att sakna kött med den helt nya och unika produkten Edgy Veggie – ett 100% vegetariskt och sojafritt alternativ till kött.

Nu kan du ersätta färsen i köttfärssåsen med … vete! Edgy Veggie är ett nytt och 100% vegetariskt alternativ till kött, framställt av vete, som ger en fin struktur till maten.
Edgy Veggie innehåller 60% protein och finns i två varianter: Granulat som är perfekt till ”färsrätter” som lasagne och bolognese. Flingor som påminner om strimlat kött till grytor, pulled pork, burgare mm.

Om du är vegetarian eller gärna vill äta mindre kött, kan det vara svårt att få i sig nog med proteiner, speciellt om du vill undgå soja, som många köttersättningar bygger på. Med Edgy Veggie får du ett 100 % vegetariskt och sojafritt alternativ till grisen och kon, och du kan äta dig mätt på proteiner med gott samvete för både kropp och miljö.

Lätt och gott
Det är lätt att använda Edgy Veggie. Du tillsätter bara vatten eller buljong och låter det dra i en halvtimma tills vätskan absorberat. Flingorna eller granulaten sväller upp och är färdiga för tillagning. Smaken är neutral, så du kan använda Edgy Veggie till det du vill laga. Om du inte helt vill sluta med kött så kan du välja Edgy Veggie i de recepten som du känner för, för att minska på ditt köttätande. En burk med Edgy Veggie motsvarar 500 gram kött.

Bra för dig och miljön
De flesta vet att vår produktion och stora intag av kött belastar miljön mycket. Därför är det bra att skydda naturen genom att byta ut kött mot ett mer miljövänligare alternativ, om så bara en dag i veckan. Det är också bra för din hälsa.

Edgy Veggie är ett hållbart alternativ, det är framställt av GMO-fritt vete. Många köttfria alternativ är baserat på soja, som i för stora mängder inte är hälsosamt., men Edgy Veggie är helt fri från soja.

  • Edgy Veggie Granulat i fina bitar, 125 gram.
  • Edgy Veggie Flingor i större bitar, 100 gram.

Pris ca 41 kr för en burk, den motsvarar 500 gram färs. Edgy Veggie hitta man i Örebros ICA butiker.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login