Lokalt | POP UP MakerSpace 28–29 maj

Av den 21 maj, 2016

28–29 maj bjuder vi in till POP UP MakerSpace – en plats där du kan skapa och experimentera tillsammans med andra! Alla besökare från 13 år och uppåt, oavsett kunskapsnivå, är välkomna att medverka. MakerSpace bygger på samarbete där vi delar kunskaper med andra besökare och inspiratörer.

Tid: Lördag 28 maj och söndag 29 maj, kl. 12–16.
Plats: Komteks lokaler på Tullängsgatan 4, Örebro.
Drop-in till samtliga workshopar. Fri entré. Viss kostnad för material kan förekomma.

Program
Båda dagarna inleds med att Peter Alsbjer, länsbibliotekarie på Region Örebro län och Christian Svensson, projektkoordinator på STPLN, MakerSpace i Malmö, berättar om fenomenet MakerSpace.

Workshopar:

  • Interaktiv konst – gamla prylar blir interaktiva med hjälp av sensorer, kretskort och ljud. Få en inblick i interaktionen mellan konst, teknik, människa och maskin.
  • Täljning och laserteknik där knivseggen möter laserteknik i en träbit.
  • Wordshop där kreativiteten sitter i pennan och orden. Skriv haiku, poesi med hjälp av bokryggar eller en novell. Skapa konst med hjälp av bladen i en bok.
  • Poddradio – delta i inspelningen av ett nytt avsnitt av podcasten ”If we create” och få hjälp att förverkliga din egen podcastidé.
  • Frigolitskärare och 3D-modellering – forma fritt och lär dig grunderna i 3D-modellering. Diskutera framtiden för MakerSpace i Örebro med föreningen ÖrebroMakers.
  • Ljud-o-ljud – inspireras av ljudets vågrörelser och de känslor de förmedlar. Experimentera kring förstärkning och dämpning av ljud.
  • Brodera med lysdioder på handledsvärmare – ett möte mellan gammalt och nytt.

Bakgrund – vad är MakerSpace?
MakerSpace kan vara en lokal där man träffas och skapar saker tillsammans men det kan också vara själva träffen/arrangemanget. Inom ett MakerSpace kan olika aktiviteter finnas, allt från elektronik till pyssel och sömnad. Ofta tänker man på teknik och datorer men det kan också handla om skrivarverkstad, sömnad eller t.ex. målande. Begreppet kommer från DIY – Do it yourself-kulturen. Grundtanken med ett MakerSpace är att det ska vara öppet för alla att medverka och skapa tillsammans genom att dela erfarenheter och kunskap med varandra.

POP UP MakerSpace 28–29 maj arrangeras som en tillfällig aktivitet med målsättning att snart bli en etablerad och levande plats i Örebro. Här är alla intresserade från 13 år och uppåt oavsett kunskapsnivå välkomna att experimentera och skapa tillsammans med andra. Till hjälp på plats finns inspiratörer från Komtek, Open Art, Sensus, Tegelbruket, ÖrebroMakers, Örebro stadsbibliotek och Örebro läns museum.

Arrangörer: Komtek, Open Art, Sensus, Tegelbruket, Örebro läns museum, ÖrebroMakers, Örebro stadsbibliotek.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login