Lokalt | Pinot Noir från USA under hundralappen

Av den 4 juni, 2016

Den 1 juni lanserades Noble Vines 667 Pinot Noir på Systembolaget i Örebro och blir därmed det enda Pinot Noir vinet i ordinarie sortiment under 100 lappen.

Noble Vines 667 Pinot Noir kommer från den spektakulära vingården San Bernabe Vineyard i Monterey, Kalifornien. San Bernabe är en av de mest ansedda gårdarna i området och innehar ett certifikat i sustainable farming sk hållbart jordbruk. Vingården har det ultimata läget i Monterey och erbjuder varma soliga dagar, svala nätter, bra dränering med jordmån som består främst av sand. 

Vinmakaren James Ewart har ett stort intresse i arbetet med miljö- och naturvård inom vinodling. Förutom att bedriva en miljömässigt hållbar vinodling arbetar han även med andra projekt som till exempel att istället för kemisk bekämpning av skadeinsekter och djur främja rovinsekter och rovfåglar som ugglor, falkar och hökar som äter upp skadedjuren. Han skapar även vad han kallar ”gröna korridorer” för vilda djur så att de kan bli en naturlig del av landskapet.

Numret på de olika vinerna har en särskild betydelse. Den första siffran avser vilken vinstock som vinet kommer ifrån och de två andra siffrorna avser vilket vinblock som gäller.

Vinet har redan fått flera positiva omdömen och fick betyget FYND! i Dina Viner professionell Edition utgåva 254.

Om vinet:
Det är ett nyanserat och balanserat vin med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, örter, mörka körsbär, kryddor och choklad. Serveras med fördel vid 16-18°C till eleganta rätter av ljust kött.

  • Artnr: 6611
  • Årgång: 2014
  • Pris: 99kr

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login