Lokalt | Petra Marklunds Sverigeturné till Örebro i februari

Av den 23 januari, 2016

Onsdag den 3 februari har Petra Marklund premiär för sin Sverigeturné i Göteborg för att komma till Örebro den 5 februari för en spelning i Conventum Kongress.

Turnén sammanfaller med hennes tioårsjubileum som turnerande artist och publiken kommer få höra låtar från senaste albumet ”Ensam inte stark” tillsammans med många av hennes populäraste låtar. Dessutom kommer publiken i flera städer även få höra Petra Marklund sjunga låten “Kidz” tillsammans med skolelever, som skrivit egna låttexter om sin högstadietid. På spelningen i Helsingborg är singelaktuella Erik Hassle support.

Petra Marklund har varit en av Sveriges största artister och musikexporter i tio års tid. I höstas släpptes hennes senaste album ”Ensam inte stark” som Expressen menar “rör sig elegant mellan 80-talets syntpop, modern r‘n’b och listpop utan att tappa fokus” och som Värmlands Folkblad tycker är ”ett briljant vemod inlindat i stora arrangemang och med texter värda guld”.

I december belönades hon med ett SKAP-stipendie med motiveringen ”Hon har gjort den till synes snåriga resan från nattklubbsgolven, via Skansens allsång, till eftertänksam och vemodig musik på svenska. Alltid med samma dansanta styrka och lätthet.”

Nu ger sig Petra Marklund ut på en Sverigeturné med sina nya låtar och många stora hits som ”Händerna mot himlen”, ”Baksmälla”, ”Mikrofonkåt” och ”Kärlekens tunga”. Publiken kommer i flera städer också få höra Petra framföra låten “Kidz” i duett tillsammans med skolelever. Låten handlar om Petras högstadietid och i duetterna kommer eleverna sjunga egenskrivna låttexter om sina egna högstadieår.

Jag har aldrig varit så här peppad på att byta en mörk källarstudio mot en scen i neon förut, säger Petra Marklund.

Nu är det också klart att singelaktuella Erik Hassle kommer agera support på Petras spelning i Helsingborg den 13 februari.

5 februari kommer Petra Marklund till Örebro, Conventum Kongress.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login