Lokalt | Pelle, Pelle & Pelle med vänner – Support Act: David de Fataki

Av den 7 maj, 2015

Bakom namnen Pelle, Pelle & Pelle döljer sig: Pelle Ankarberg (sång & keyboard), Pelle Fernros (bas) & Pelle Hagerius (trummor).

Trion har framförallt gjort sig kända inom den svenska soul- och gospelscenen där dom spelat med storheter som Carola för att nämna en artist! Trion har sagt att det kommer bli en kväll i svängets tecken fylld med överraskningar! Bandet har nämligen, för att förgylla kvällen ytterligare, bjudit in några vänner som kommer göra dom sällskap på scenen så varmt välkomna till East West för ytterligare en härliga musikkväll!

David de Fataki är en multiinstrumentalist med en rätt så stor meritlista, fast han är så ung. Han har i mestadels jobbat med stora afrikanska och franska gospel artister som Lifoko du Ciel, Jephté de Jésus, Christian Kalambaie, Pathy Okito, etc. Många känner honom som soul/gospel gitarrist och producent.

David de Fataki kör mycket Soul/AfroBeat men har sina rötter i Gospelkyrkan.

Det senaste projektet ”Here With You” med artisten Josef de Fataki (lillebror) är skriven av honom. Med den låten toppade han iTunes i Schweiz. Låtarna han kommer presentera för er ikväll är tillägnad till hans farbror som gick bort förra året. Farbrodern var hans inspiration, gav honom råd om precis allting.

Ni kommer få höra en djup kille som sjunger om det som betyder mest för honom. Kommer bli en blandning på engelska, svenska, franska & lingala. Tillsammans med hans kärlek, gitarren ”Celine” kan vi förvänta oss innerlig musik.

East West – Sushi, Grill, Lounge lördag 9 maj, på scenen kl. 22.00

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login