Lokalt | Özz Nûjen rivstartade Villa Strömpis stand up-säsong

Av den 30 juni, 2016

Villa Strömpis stand up-kvällar under somrarna har alltid varit både ett givet och riktigt uppskattad inslag som det har blivit varje sommar, igår onsdag var det dags för 2016 premiär och det var ingen mindre än Özz Nûjen som hade äran att sparka igång säsongen!

Özz klev upp på scenen hälsade på konferencieren Tobbe Ström (som för övrigt inledde det hela med ett grymt bra tungvrickande), och mer eller mindre körde över publiken med en verbal bulldoozer.

Det var ingen  som kom undan, speciellt inte de två – tre första raderna som fick en duktig slev av repertoaren, i alla som jag uppfattade det den improviserade, för sånt här går varken förutse eller skriva.

Det bara flög ut både det ena och det andra, först och främst det där med att äldre kvinnor tror inte att de vet vad de vill ha, de vet vad de vill ha. Självklart så hittades den målgruppen på rad två, vilket uppskattades både av offer som resten av publiken. Visst starten kanske var en gnutta brutal, sexistisk, på gränsen till vulgär, men den lyfte publiken otroligt mycket och glädjen gick bokstavligen att ta på.

Özz tsunami-liknande öppning höll i sig i cirka fem – tio minuter där han drev med både sig själv, publiken, utvalda kroppsdelar och allt annat mellan himmel och jord. Efter den så planade han ut det hela, på det där sättet som gör att skämten hinner sjunka in och man hinner att hämta andan.

Han drog ett skämt om språk där han påpekade att svenskan är ett av världens svåraste språk att lära sig, att det finns 67 olika sche ljud (eller hur det stavas). Özz jämförde svenskan med andra språk, hur exempelvis det låter när man pratar om choklad och mycket, mycket mer på ett stört kul sätt.

En stand up-show går inte att utföra på ett sånt sätt att man kommer in och levererar skämt snabbare än en kalashnikov, det måste finnas toppar och dalar så att publiken hinner med att både andas och hämta in skämten som kommer. Özz show var som ett vattenfall, han började upp någonstans bland molnen, att i full fart braka utför för att sedan plana ut med en grubblande kittlande känsla i magen som när man stannar känner sig euforisk och lycklig.

Att publiken gillade Nûjens show gick inte att ta miste på, och efteråt var det många som ville ta selfies tillsammans med Özz.

Sammanfattat så gjorde Özz Nûjen en helgjuten insats från start till mål, där han band ihop showen på ett professionellt sätt som bevisar vilken stand up-artist han är!

Özz Nûjen får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-hel

Vad tycker Ni som var där, lägg din röst!

[socialpoll id=”2371418″]

Se bilder från showen här!

anders-olofssonAnders Olofsson, Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login