Lokalt | Özz Nûjen och Måns Möller till Örebro med ny show

Av den 24 september, 2015

Özz Nujen och Måns Möller föreställning ”Sveriges historia- den nakna sanningen” åker på turné

Den 5 november är det äntligen premiär för Özz Nûjen och Måns Möllers kommande föreställning ”Sveriges Historia” på Rival i Stockholm.

Nu är de också klart att föreställningen, som under hösten huserar på Rival i Stockholm med några gästspel på Draken i Göteborg, åker ut på turné våren 2016.
Med premiär den 28 januari i Halmstad tar de sedan föreställningen landet runt med en snabb avstickare till Oslo innan de avslutar på Draken i Göteborg i slutet på april.

”I över fem år har vi försökt få ihop våra kalendrar för en återförening på scenen. Vi triggar och utmanar varandra till att leverera vårt max, så om publiken bara har hälften så kul som jag själv har när jag får jobba med Özz är jag mer än nöjd” – Måns Möller

I föreställningen ”Sveriges Historia – den nakna sanningen” tar de sig an ämnet Sveriges historia och frågor som ”Har Gustav Vasa egentligen åkt Vasaloppet?”, ”Rysskräcken – nu och då” och ”Hur blev egentligen Sverige kristet?”.

Vi kan konstatera att slutsatsen beror på vem som har skrivit historien och när det gäller de två kombattanterna och bästa vännerna Özz Nûjen och Måns Möller kan vi ana att det här kan sluta precis hur som helst. De båda komikerna tycker ju väldigt olika om väldigt mycket, men tycker väldigt mycket om varandra.

”Jag har alltid älskat Sveriges historia, den säger ganska mycket om oss som lever nu. Den innehåller både gapskratt, tragikomiska händelser och en och annan aha upplevelse“ – Özz Nûjen

”Sveriges Historia – den nakna sanningen” kommer till Örebro och Konserthuset den 13/2.

Biljettens släpps idag 24 september och köps via www.ticnet.se eller tel. 077-170 70 70

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login