Lokalt | Oscar testar Kingstons HyperX Cloud II

Av den 1 maj, 2015

Kingston har släppt uppföljaren till sitt HyperX Cloud headset, även denna gång är specifikationen imponerande, eller vad sägs om ett medföljande 7.1 USB ljudkort.

Så hur funkar de?
Installationen är inga problem för mig, bara att stoppa i USB kontakten och det hela funkar.

Att justera passformen på lurarna är inte heller svårt och lurarna sitter riktigt bra även under långa spelpass. Jag måste säga att de här lurarna är bland de bekvämare jag provat, många andra headset kan bli obekväma under långa pass och till och med göra lite ont då de ofta trycker på örsnibben. Jag vet att detta är ett problem som många känner igen och det är mycket irriterande när man spelar.

Mikrofonen är av svanhals typ, där själva skaftet är böjbart och puffskyddet sitter fast. Den fångar upp ljudet bra men utan att få med tillexempel tangentbordsljud. Det går även att byta mikrofonen då den är ansluten med en tele plugg.

Nu till det viktigaste nämligen ljudet!
Ljudet är riktigt bra och när man aktiverar 7.1 läget på dosan så får det en extra dimension, det blir klarare och mer högupplöst vilket är användbart i spel som bland annat Counter Strike. Man kan då på ett helt annat sätt höra var tillexempel skotten kommer från med stor exakthet. Men även i andra spel som Diablo och WoW får man en större upplevelse av ljudet. Jag tycker dock att spel som COD blir röriga med 7.1 aktiverat eftersom man hör allt som händer på banan samtidigt, detta är inte ett stort problem då man bara avaktiverar 7.1 läget och får då ett ”vanligt” headset.

Slutsats
Ett skönt headset med mycket bra ljud, jag ser framför allt att detta kommer användas för gaming även om det också går bra att lyssna på musik i dem. De går även att ansluta till Xbox och Play Station eller så kopplar man ur ljudkortet och kör dem som headset till telefonen. När det gäller att koppla dem till telefonen så har vi haft problem med vissa telefoner, bland annat Xperia Arc.

Kingston HyperX Cloud II får hela…

svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1svampen-clear-1

Oskar Olofsson

Oscar Olofsson | Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login