Lokalt | Örebrotalangen Paul reser New York för hyllat musikprojekt

Av den 31 mars, 2016

Bland rekordmånga 600 sökande har fyra talangfulla personer valts ut till den fjärde säsongen av det hyllade musikprojektet Nästa Nivå. En av talangerna är Paul Adaman från Örebro. För honom väntar nu en spännande resa och en unik chans att ta sin musik till nya höjder.

I april kommer Paul Adaman resa till New York för att coachas av Chapee och Tommy Black. Det blir första gången Paul reser till New York. Där kommer han och de andra talangerna hänga med coacherna, skriva ny musik och jobba med producenter i världsklass i Red Bull Studios. I New York kommer även en dokumentärserie att spelas in om Nästa Nivå.

Nästa Nivås värd Adam Tensta om Paul:
”Jag har höga förväntningar på Paul. Han kommer att göra en fet låt. Alltså, hans auditon. Det var grejer. Kommer bli grymt, Paul gör din grej bara.”

Årets talanger i Nästa Nivå:

  • Maria Lindgren (Bahia), 31 år från Malmö, coachas av Elliphant.
  • Naod Gebreyohannes (Naod), 17 år från Rågsved, coachas av Linda Pira.
  • Patrik Olsson (Patrik Jean), 25 år från Johanneshov/Stockholm, coachas av Sabina Ddumba.
  • Paul Adaman (Paul A), 18 år från Örebro, coachas av Chapee och Tommy Black.

Årets coacher består av Elliphant, Sabina Ddumba, Linda Pira och Chapee tillsammans med Tommy Black. Chapee och Tommy Black har ersatt Leslie Tay som ursprungligen var en av årets coacher. Leslie kommer p.g.a. förhinder inte kunna medverka under inspelningen i New York. Chapee är en legend inom Stockholms rapscen som jobbat med artister som Abidaz, Maskinen och Kartellen. Han släppte nyligen sin EP ”MODE7TY” som Tommy Black producerat. Nyligen vann Tommy Black en Grammy i USA för att ha producerat Kendrick Lamars album ”To Pimp a Butterfly”.

Detta är Nästa Nivå:
Talangprojekt där den svenska hiphopeliten går samman för att coacha och stötta morgondagens artister. Värd för projektet är Adam Tensta. Projektet har sedan starten 2013 vuxit sig till ett av Sveriges största talangprojekt för unga artister. Timbuktu, Maskinen, Sebbe Staxx, Medina, Salazar Brothers, Ison & Fille och Silvana Imam är några av de etablerade artister som under åren gått samman för att coacha nya talanger. 2014 fick Sverige se när supertalangen Joy, som coachades av Maskinen, blomstrade ut på den svenska musikscenen med sin Nästa Nivå-låt Kattliv.

Mer information: www.nastaniva.com

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login