Lokalt | Örebrotalangen Khan-Ji delace scen med artisteliten

Av den 18 augusti, 2016

Hyllade musikprojektet Nästa Nivå bjöd under tisdagskvällen på en tung konsert på Göteborgs Kulturkalas.

På scen stod Linda Pira, Sabina Ddumba, Chapee och Elliphant tillsammans sina adepter. En av de unga talangerna som delade scen med artisteliten var Paul ”Khan-Ji” Adamah, 18 år från Örebro.

Khan-Ji är en av fyra talanger som valdes ut till årets säsong av Nästa Nivå. Tillsammans med sin artistcoach Chapee reste Khan-Ji till New York för att lära som mer om artistlivet och skapa musik med producenter i världsklass. Grymma låtar växte fram i Red Bull Studios New York och igår var det äntligen premiär för musiken på Göteborgs Kulturkalas.

Detta är Nästa Nivå:
Nästa Nivå är projektet, som drivs tillsammans med kreativa labeln RMH Sweden, där den svenska musikeliten går samman för att coacha morgondagens artister. Projektet har sedan starten 2013 vuxit sig till ett av Sveriges största talangprojekt. Timbuktu, Maskinen, Sebbe Staxx, Cleo, Ison & Fille och Silvana Imam är några av de etablerade artister som under åren coachat unga talanger. Adam Tensta har sedan starten varit värd för Nästa Nivå. 2014 fick Sverige se när supertalangen Joy, som coachades av Maskinen, blomstrade ut på den svenska musikscenen med sin Nästa Nivå-låt Kattliv.

I år coachar Sabina Ddumba, Linda Pira, Elliphant och Chapee de unga talangerna Patrik Jean, Naod, Bahia och Khan-Ji. Under hösten har en webbserie om Nästa Nivå premiär. Läs mer om Nästa Nivå: www.nastaniva.com

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login