Lokalt | Örebros välgörenheter samarbetar under jubileet och blir #GenerösaÖrebro

Av den 11 juli, 2015

Örebro 750 år och Pennybridge startar samarbete för att ge tillbaka till Örebro och dess välgörenhetsorganisationer i projektet #GenerösaÖrebro.

I samband med Örebros 750-årsjubileum har 12 lokalt representerade välgörenhetsorganisationer i Örebro län valt att samarbeta under namnet #GenerösaÖrebro i syfte att samla in pengar till goda ändamål.

Insamlingen sker via Örebrogrundade Pennybridge – en insamlingstjänst för välgörenhetsorganisationer. Tjänsten gör det enkelt för givare att regelbundet ge små summor till många olika organisationer och föreningar från ett och samma ställe.

Målet med projektet är att samla in över 750 000kr innan årets slut. Örebroarna kommer att kunna donera pengar under Jubileumsveckan, 10 – 15 augusti, samt på andra evenemang under hösten och vintern 2015. Insamlade pengar kommer att fördelas mellan de samarbetande aktörerna som alla har 90-konto.

”Vi på Pennybridge tycker det känns jättekul att Örebro stad vill vara med och ta ansvar för sin generositet genom samarbetet i #GenerösaÖrebro som också visar att insamlingsorganisationer kan jobba tillsammans. Att dessutom vi i Pennybridge fick vara en pusselbit i det här känns jätteroligt. Jag hoppas att vi ska få in en rejäl slant under året som kan gå till alla de goda ändamål som finns med i #GenerösaÖrebro”, säger Daniel Bergqvist, vd för Pennybridge

Det finns flera sätt för örebroarna att lämna sitt bidrag till #GenerösaÖrebro; via Pennybridge hemsida: pennybridge.org/sv/kampanj/GenerösaÖrebro, swisha till 123 521 5454 eller lämna ett kontant bidrag under Jubileumsveckan samt kommande evenemang. De som har ett Pennybridgekonto kan lägga till #GenerösaÖrebro som ett ändamål.

”Vi är mycket glada att ha startat detta samarbete med Pennybridge och de 11 välgörenhetsorganisationerna. Det är ett perfekt tillfälle att använda jubileet för att ge tillbaka till människor som behöver hjälp. Vi hoppas att örebroarna vill vara med och stötta dessa organisationer och ge en liten peng till # GenerösaÖrebro. Varje krona gör skillnad”, säger Sandra Almqvist projektledare Örebro 750 år.

Medverkande välgörenhetsorganisationer inkluderar:
Barnhjälpen
Operation Mercy
Open Doors Sverige
Ankarstiftelsen
PMU
Hopajola
Lepramissionen
MAF Sweden
Nyckelfonden
Star for Life
Ronald McDonald Barnfond
Världens Barn

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login