Lokalt | Örebroarn Khan-Ji spelar på Göteborgs Kulturkalas

Av den 21 juni, 2016

Örebroarn Khan-Ji spelar på Göteborgs Kulturkalas, tillsammans med Sabina Ddumba, Linda Pira, Elliphant, Chapee, m.fl..

Den 16 augusti spelar Paul ”Khan-Ji” Adamah, 18 år från Örebro, på Göteborgs Kulturkalas tillsammans med några av Sveriges största artister. Konserten är en del av Nästa Nivå, musikprojektet och webb-tvserien där unga talanger coachas av etablerade artister. På scen står Linda Pira, Sabina Ddumba, Elliphant och Chapee tillsammans med sina adepter från Nästa Nivå.

Bland de rekordmånga 600 personer som sökte till årets Nästa Nivå fanns Paul ”Khan-Ji” Adamah. Efter en tuff slutaudition tidigare i år blev Khan-Ji en av de fyra utvalda talangerna och fick en coach i form av artisten Chapee. Tillsammans reste han med Chapee till Red Bull Studios i New York för att coachas inför morgondagens musikbransch, skriva ny musik med producenten Tommy Black och spela in en webbtv-serie. Resan till New York resulterade i låten ”Länge” som kommer premiärspelas på konserten i Göteborg.

Nästa Nivå – Live på Göteborgs Kulturkalas
Konsert med Sabina Ddumba, Linda Pira, Elliphant, Chapee, Patrik Jean, Naod, Bahia och Khan-Ji. Datum: 16 augusti
Plats: Stora scenen, Götaplatsen, Göteborg
Tid: Kl 19.00 – 21.00
Kostnad: Konserten är gratis.
För mer info om Göteborgs Kulturkalas: www.goteborgskulturkalas.se

Detta är nästa Nivå:
Nästa Nivå är projektet, som drivs tillsammans med kreativa labeln RMH Sweden, där den svenska musikeliten går samman för att coacha morgondagens artister. Projektet har sedan starten 2013 vuxit sig till ett av Sveriges största talangprojekt. Timbuktu, Maskinen, Sebbe Staxx, Cleo, Ison & Fille och Silvana Imam är några av de etablerade artister som under åren coachat unga talanger. Adam Tensta har sedan starten varit värd för Nästa Nivå. 2014 fick Sverige se när supertalangen Joy, som coachades av Maskinen, blomstrade ut på den svenska musikscenen med sin Nästa Nivå-låt Kattliv. I år coachar Sabina Ddumba, Linda Pira, Elliphant och Chapee de unga talangerna Patrik Jean, Naod, Bahia och Khan-Ji. Läs mer om Nästa Nivå: www.nastaniva.com

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login