Lokalt | Örebro tar emot Musikhjälpen 2016

Av den 23 maj, 2016

Idag blev det klart att Örebro blir värdstad för Musikhjälpen 2016. Musikhjälpen kommer att sändas från en glasbur på Stortorget den 12–18 december.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sex dagar, sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Musikhjälpen är ett arrangemang som har ett bra syfte och det är extra roligt att man väljer Örebro som arena för att samla in pengar till viktiga insatser. Så nu är det upp till örebroarna att göra det här till en härlig fest, säger Kenneth Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och stora delar sänds också i SVT1.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login