Lokalt | Örebro Street.Art festival samlar de bästa

Av den 22 augusti, 2016

Under helgen 26-28 augusti kommer Örebro Street.art festival gå av stapeln på CV-Plaza vid CV området.

Jag möter upp med Patrik Lindberg och Mark Andersson två av initiativtagarna till festivalen på CV-Plaza.

Berätta för mig vad som kommer hända här under festivalen.
– Det som händer är att vi får hit några av de häftigaste och intressantaste konstnärerna i Sverige som kommer måla live här, säger Mark.

– Allt från SibyllaGun, en sjuttio årig pensionär som stickar in saker på gatorna i hela Sverige, till CAS Crew som gör de mest komplicerade graffiti produktionerna i original. När du tänker graffiti så är det detta du tänker på.

– Vi har satsat på att få hit så många stilar som mögligt, allt från väldigt abstrakt till nästan fotografiskt avbildande för att belysa vad Street Art och graffiti verkligen är och kan vara.

– Ja det är väldigt spritt, säger Patrik. Vi har försökt få med någonting för alla smaker. Det kommer även ett antal duktiga tjejer hit för att måla, vilket är extra roligt då graffittivärlden varit ganska mansdominerad.

Blir det några klassiska utställningar också?
– Ja det blir det, på Paviljong Lux kommer en mexikansk utställning finnas som heter ”Board Dipper”, det är en del av en street art festival i mexiko som jobbar med street art och skateboarding. Även här jobbar vi med skateboardarna och är mycket glada för att vi får låna deras område,
säger Mark.

– På Örebro konsthall blir det en utställning som heter Varför? Därför! Som pågår mellan 26/8 till 2/10.

– Det blir även graffiti-workshop på Örebrokonstskola.

– Men jag vill understryka att detta är en festival för alla, kom hela familjen och prova på. Det kommer finnas markkritor för barnen och de lite äldre kan köpa färg på plats och prova på att måla på vår prova på vägg, säger Patrik.

– Det känns roligt att kunna presentera det bästa som erbjuds inom Street art och visa upp att det rör sig om seriösa konstnärer, fortsätter Patrik.

Blir det några fler aktiviteter?
– Festivalen är öppen för alla åldrar men på fredag kväll så har vi själva invigningsfesten för festivalen på Sweet Chili, den startar klockan 18:00 och håller på till 01:00 med musik och bra stämning. En av konstnärerna som deltar i festivalen kommer att spela med sitt band ”Sound System”, säger Mark.

– På lördagen avslutar vi sen festivalen med att gå till Örebro Reggaeklubb nere på stationen där det bland annat blir Löst folk och Silly Selections med flera, de kommer satsa på att det blir som en festival där nere också med grillning och bygga upp det riktigt mysigt.

– Det kommer även att vara tre målare från oss som kommer fortsätta måla där.

– På festerna är det dock 18 års åldersgräns.

Passa på att besöka Örebro Street.Art festival på CV-Plaza mellan 26/8 till 28/8.

Läs mer om festivalen här>>

karl-johan-sandberg-thuKultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login