Lokalt | Örebro släcker för klimatet – Earth Hour den 28 mars

Av den 24 mars, 2015

Den 28 mars klockan 20.30 släcker vi ljuset under en timmes tid för att uppmärksamma och skicka en signal till världens beslutsfattare att klimatfrågan måste tas på allvar.

Earth Hour är världens största miljömanifestation. Örebro kommun deltar för åttonde året i rad, vilket kommer att märkas genom att belysningen på Svampen och Rådhuset, inklusive Servicecenter, släcks ner. Gatubelysningen kommer också att vara släckt i delar av centrala Örebro. Många av kommunens grundskolor och förskolor serverar även vegetarisk mat under fredagen den 27 mars för att uppmärksamma Earth Hour.

I år genomför vi detta som en del i Klimatsmart vardag och vi hoppas att alla örebroare vill släcka ljuset kl. 20.30–21.30 den 28 mars, säger Elsa Fries, projektledare.

Klimatsmart vardag är ett projekt som kommunen driver med syfte att minska örebroarnas klimatbelastning och underlätta förändringar i vardagen. Varje månad presenteras en ny utmaning där hushållen har stora möjligheter att minska sin klimatpåverkan.

Kommunens arbete med klimatfrågan tar avstamp i klimatplanen som antogs år 2010, med mål om att minska klimatbelastningen med 40 procent till år 2020.

Earth Hour är en stark symbolhandling där vi inbjuder alla örebroare att medverka i en av världens största manifestationer för en hållbar jord, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd med ansvar för näringslivs- och miljöfrågor.

Läs mer om Earth Hour >>

Kultur | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login