Lokalt | Örebro Konstskolas vårutställning öppnar på Örebro konsthall

Av den 7 april, 2015

Lördagen den 11 april öppnar Örebro konsthall utställningen ”Örebro Konstskolas vårutställning” som pågår till och med söndagen den 26 april.

Utställning: Örebro Konstskolas vårutställning, pågår från och med 11 april till och med 26 april 2015.

Örebro Konstskolas elever är de konstnärer som vi kommer att möta i framtiden. De är självklart präglade av vår tid, men hos dem finns också fröet till vad som ska komma sedan. De ska göra den konst som ännu inte finns. Därför är elevutställningar av denna typ en mycket spännande föraning av vad som ska komma. Dessutom är den yviga bredd som finns hos en sådan här utställning spännande i sig, säger Peter Ekström, rektor vid Örebro Konstskola.

Förra gången Örebro Konstskola ställde ut på Örebro konsthall var 2012 och det blev en högt uppskattad utställning hos örebropubliken. Utställande elever är även denna gång skolans samtliga förstaårs- och andraårselever, totalt 34 elever. De kommer att visa verk i olika tekniker som måleri, skulptur, film, ljudverk, text med mera.

Örebro Konstskola driver utbildning i fri konst på nivån mellan gymnasium och högskola. Den konstnärliga grundutbildningen är på två år och är av hög kvalitet. Målet är att den ska leda vidare till högre konstutbildning och många av eleverna som sökt vidare till konsthögskola under åren har också kommit in.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login