Lokalt | Örebro konsthall utställningen FÄRG

Av den 13 juni, 2016

Lördagen den 18 juni öppnar Örebro konsthall utställningen FÄRG där de tre konstnärerna Niklas Seglevi, Torbjörn Johansson och Katarina Löfström möts. Utställningen pågår till och med söndagen den 21 augusti.

Utställning: FÄRG, 18 jun – 21 augusti
Under pressvisningen torsdagen den 16 juni på Örebro konsthall finns t.f. konsthallschef Jesper Blåder samt de tre konstnärerna på plats.

Om utställningen
I sommarutställningen FÄRG möts de tre konstnärerna Niklas Seglevi, Torbjörn Johansson och Katarina Löfström.

Färg är ofrånkomligt en del av både livet och konsten. I konstens historia har färgens betydelse varierat men alltid funnits där och ibland som den viktigaste ingrediensen. I livet påverkas vi av vilka färger vi omger oss med och färgerna påverkar varandra sinsemellan. Vissa upplever att det finns kopplingar mellan våra olika sinnen så att färg kan förknippas med musik eller med en viss känsla, andra ser att vissa bokstäver alltid har en viss färg, så kallad synestesi. 

I utställningen FÄRG sammanförs tre konstnärer som arbetar med färg i olika former och uttryck där hela rummet tas i anspråk, färgen bryter sig loss från duken och går utanför ramarna. Med ljusspel, skulpturala installationer och ett utvidgat måleri hänger sig konstnärerna åt färg som fenomen.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

Foto/målning: Niklas Seglevi

You must be logged in to post a comment Login