Lokalt | Örebro konsthall öppnar utställning med Marja-leena Sillanpää

Av den 5 oktober, 2015

Lördagen den 10 oktober öppnar Örebro konsthall en utställning med konstnären Marja-leena Sillanpää. Utställningen pågår till och med söndagen den 15 november.

Utställning:
Marja-leena Sillanpää, ”Dit ljuset inte når”
Pågår från och med 10 oktober till och med 15 november 2015.

–  ”Dit ljuset inte når” är en till synes tämligen svart utställning, det vill säga, det svarta som vi ser belyser det vi inte ser, säger Marja-leena Sillanpää.

Konstnären och författaren Marja-Leena Sillanpää har ett mycket speciellt tilltal. Döden har länge varit hennes tema i verk som omfattar texter, objekt, måleri, ljud och teckningar där hon lånar sin röst till de döda. I ”Dit ljuset inte når” får vi bland annat ta del av ljudverket ”A certain kind of song will emanate from 66 of them” där döda författare kommer till tals. Hennes arbetsmetod är en kombination av ett samlande, skrivande och ateljéarbete med visuella bilder och objekt.

– I den här utställningen visar jag olika resultat av mitt samlande – hittade föremål, tillverkade ting och egna publikationer – som tillsammans ringar in det vi inte ser och ”dit ljuset inte når” berättar Marja-leena Sillanpää.

Marja-leena Sillanpää bor och är verksam i Stockholm. Hon är född 1965 i Björneborg, Finland. Stiftelsen Sven-Harrys konstmuseum utsåg henne till årets stipendiat 2014. Hon är huvudlärare i skulptur och installation på Örebro konstskola.

Kultur & Musik | Lokalt
ÖrebroGuiden

You must be logged in to post a comment Login