Lokalt | Örebro kommun satsar på sommarlovsaktiviteter för barn och unga

Av den 17 juni, 2016

Bor du i Örebro kommun och är mellan 6 och 15 år kan du vara med om allt möjligt kul i sommar. ”Sommar Örebro” kommer att ordna roliga aktiviteter och utflykter i Örebro med omnejd – alldeles gratis.

Alla barn har rätt till ett bra sommarlov!
Örebro kommun har fått 3,5 miljoner kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor för att anordna aktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6–15 år. Kommunen ska med det statliga stödet erbjuda aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling, som uppmuntrar både flickors och pojkars deltagande, främjar integration och skapar nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Aktiviteter i bostadsområden och på Slottet
Sommar Örebro kommer att finnas på plats i olika bostadsområden dagtid alla vardagar 20 juni–12 augusti. Vi kommer att hitta på roliga aktiviteter på plats och även erbjuda utflykter.

Vi bjuder bland annat in till två mobila aktivitetsverkstäder, berättar Anna Ekblom som är övergripande projektansvarig för Sommar Örebro. Där kan du testa på att bygga roliga sommarprylar som till exempel drakar eller bygga med elektronik.

– Vi har även med oss basebollset, fotbollar, samarbetsspel, målarsaker med mera som du kan låna. Vill du bara ta det lugnt och hänga med dina kompisar har vi med oss fåtöljer och partytält. Tanken är att vi finns på tio olika platser, två varje dag, och att alla barn och ungdomar är välkomna till oss! Håll utkik på vår hemsida var vi är just idag. Ingen föranmälan krävs, det är bara du dyker upp.

Information om vilka platser vi finns på och vad vi erbjuder hittar du på orebro.se/sommarorebro.

Utflykter
Välkommen att följa med på någon av våra utflykter! Vi erbjuder bland annat båttur på Hjälmaren med fika och lekar, hästridning i Karlslund och besök på Tekniska kvarnen samt prinsess- och riddartema, skattjakt och spökvandring på Örebro slott.

Till utflykterna krävs föranmälan på orebro.se/sommarorebro. Begränsat antal platser.

Brett utbud
Örebro kommun genomför varje sommar ett stort antal aktiviteter för barn och ungdomar, både i egen regi och genom bidrag till föreningar. Att regeringen har möjliggjort den här satsningen innebär att vi nu kan erbjuda barn och ungdomar ett riktigt brett utbud av sommarlovsaktiviteter.

– Sommar Örebro är en fantastisk satsning för kommunens alla barn och ungdomar i åldrarna 6 till 15 år, säger Anna Ekblom. Vi kommer uppmuntra kreativa förmågor, bygga relationer och på så vis stärka framtidstro och gemenskap.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login