Lokalt | Örebro kammarkör reser till Korfu 26 juni för fredskonsert

Av den 22 juni, 2016

Söndagen den 26 juni reser Örebro kammarkör ut i världen för att sjunga Larry Nickels fredsverk Requiem for Peace. Platsen är högaktuell, med tanke på världsläget: En grekisk ö i Medelhavet. Närmare bestämt Korfu.

Europapremiären av Larry Nickels Requiem for Peace i Örebro och Västerås 2014 med Örebro kammarkör fick ett starkt mottagande och resulterade även i nya framföranden. Sommaren 2015 åkte kören på två turnéer till Tyskland och sjöng Requiem for Peace bl.a i Magdeburg i samband med European Choir Games och i Bayreuth under Das Festival junger Künstler Bayreuth.

 – Detta har i sin tur lett fram till en inbjudan från Korfu, säger dirigent Fred Sjöberg. Örebro kammarkör kommer att sjunga Requiem for Peace i St Georges tempel i Korfu stad den 30 juni, tillsammans med Ionian University Chamber Choir. Vi ser verkligen fram emot att, för första gången i körens 55-åriga historia, få representera Örebro i Grekland.

Sjunger om fred på 13 olika språk
Att sjunga Requiem for Peace kräver sina körsångare, betonar Fred Sjöberg. Verket består av 16 satser och kören sjunger på 13 olika språk, däribland kinesiska, farsi och japanska.

Det är skrivet som en internationell vädjan om förlåtelse och försoning, för att hedra alla de civila offer som drabbats av krigets fasor. Att bjudas in för att sjunga det här gripande verket vid Medelhavet just nu, när världen ser ut som den gör och miljontals människor flyr för sina liv, är känslosamt. Men också hedrande. Vi ska göra allt vi kan för att göra det rättvisa.

Konserten är den 30 juni klockan 20.30 i St Georges tempel i Korfu stad.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login