Lokalt | Örebro är värd för Tankesmedja för friluftsliv

Av den 27 april, 2015

Imorgon tisdag är Örebro kommun värd för ”Utomhus i stan – Tankesmedja för friluftsliv 2015”. Tankesmedjan har i år temat friluftsliv i och nära tätorter. Konferensen vänder sig till alla som arbetar med att utveckla friluftslivet inom ideella friluftslivsorganisationer, kommuner, myndigheter, företag, markägarorganisationer och branschorganisationer.

Deltar gör Åsa Romson, klimat- och miljöminister, Peter Fredman, professor på ETOUR som undersökt svenskars friluftslivsvanor, Björn Sundin, kommunalråd i Örebro, Göran Enander, statssekreterare på Miljö- och energidepartementet och Erland Smedshaug, norska klimat- och energidepartementet och många fler. Föredrag varvas med seminarier, workshops och studiebesök.

Kl. 17.00 delas priset Årets friluftskommun ut, ett pris som Örebro kommun fått tre år i rad och senast 2014.

Arrangörer är Boverket, Centrum för naturvägledning, Folkhälsomyndigheten, Havs- och vattenmyndigheten, Jordbruksverket, Konsumentverket, Lantbrukarnas Riksförbund, Miljö- och energidepartementet, Mittuniversitetet/ETOUR, Myndigheten för delaktighet, Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet, Skogsstyrelsen, Statens Fastighetsverk, Svenskt Friluftsliv, Sveriges fritids- och kulturchefsförening och Tillväxtverket.

Mer information finns på naturvårdsverkets webbplats >>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login