Lokalt | Örebro aktuella The Magnettes släpper singel med minoritetspråk

Av den 19 januari, 2016

Popgruppen The Magnettes kommer släppa sin nästa singel den 19 februari. ”Killers in a Ghost Town” är titeln och har många kopplingar till hembygden i Pajala. Texten är att växa upp i en mindre samhälle och allt som det för med sig.

-Vi blandar in vårt minoritetsspråk Meänkieli i texten på den nya singeln. Säger Sanna Kallafrån The Magnettes.

-Även videon till singeln är inspelad i Pajala. Det här är vad vi kommer ifrån och vad vi är stolta säger Rebecka Digervall.

Singeln blev till när The Magnettes besökte Nashville direkt efter dem hade spelat på världens största showcasefestival SXSW ( South by South West) förra året.

-Det var under SXSW som vi blev upptäckta av vårt amerikanska skivbolag Digsin och de gav lite tips om åt vilket håll vi borde gå. Vi hade haft samma tankar så vi skrev den ett par dagar senare. Utvecklar Tomas Bäcklund – Thuneström som är den tredje medlemmen i The Magnettes.

Tomas har haft om produktionen och utvecklingen av The Magnettes sound men singeln har också fått amerikansk proffshjälp av mixaren och producenten Christian Cummings i San Diego.

-Vi var på turné i höstas i USA för vår singel ”Bones” så spelade vi på The Cashbah i San Diego och träffade Christian och lyckades få honom intresserad att jobba med singeln. Berättar Sanna. Christan har jobbat med en massa bra artister som Icona Pop, Tiesto, Florence and The Machine otroligt kul att han ville jobba med oss på ”Killers in a Ghost Town” lägger Rebecka till.

The Magnetts kommer till East West den 2016.01.29.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login