Lokalt | O’Learys gör frivarv med nya Backyard Home Run A.P.A.

Av den 3 september, 2015

O’Learys har, i samarbete med Carlsberg och deras Backyard Brewery, utvecklat ett eget fatöl speciellt framtaget för alla fans som kommer till restaurangerna för att äta god mat, umgås och se på sport. O’Learys medarbetare, som själva möter gästerna varje dag, har fått chansen att tävla i ”Brewmaster’s Challenge”, en tävling i att ta fram O’Learys egna öl. De fyra ölkunniga vinnarna har sedan tillsammans med bryggarna på Backyard Brewery i Falkenberg utvecklat ett fatöl med säljstart i början av september.

Jag tyckte att det var väldigt roligt att åka till Falkenberg med de andra vinnarna för att tillsammans skapa ölet, säger Maria Käcker från O’Learys i Norrköping som var en av vinnarna i ”Brewmaster’s Challenge”. Det känns härligt att kunna rekommendera vårt egna öl till gästerna, som vi har skapat för dem. Jag tycker också att det är kul att det passar lika bra till popcorn i baren som till ribs i restaurangen.

Backyard Home Run A.P.A. by O’Learys är en smakrik och lättdrucken American Pale Ale som passar både till mat och för mingel men som samtidigt flörtar med ölnörden, vilket gör den perfekt för den publik den är skapad för – O’Learys gäster. Det är ett smakrikt och balanserat öl med smaker av aprikos, persika och citrus som dessutom har tydliga toner av grapefrukt, karamell och kryddiga jästnyanser. Ölet är ljust bärnstensfärgat med en frisk doft av amerikansk humle.

Det var en härlig dag på bryggeriet när de fyra vinnarna fick kavla upp ärmarna och vara en del av processen. De har verkligen haft en direkt inverkan på hur ölet skulle bli och tillsammans lyckades vi skapa ett mycket trevligt öl, säger bryggmästaren Wolfgang Lindell på Backyard Brewery. Tekniken och smakerna vi använt gör det till ett hantverksöl med mycket smak.

Även namnet Backyard Home Run A.P.A. har tagits fram av de fyra vinnarna och kommer ifrån det mest publikfriande inslaget i baseboll, frivarvet. Ölets logga, som vinnarna också har medverkat till, består av en baseball med vinnarnas signaturer och handtaget till öltappen har formen av ett baseballträ med en boll.

Det är det andra egna ölet O’Learys släpper. Jonas Reinholdsson, O’Learys grundare, tog för några år sedan fram ölet Founder’s Choice, som av fansen var ett välkommet inslag i ölsortimentet. Nu är det alltså dags för fansens öl att lanseras.Från och med den 4 september kommer fatölet att finnas till försäljning på O’Learys Örebro.

O’Learys gör frivarv med nya Backyard Home Run A.P.A. – Lanserar eget öl, framtaget för alla fans.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login